PSC, ERC i Ciutadans-Partit de la Ciutadania (C's) van coincidir ahir a exigir a Felip Puig (CiU) que ofereixi explicacions «més convincents» sobre el suposat cobrament de comissions il·legals de fins al 20% en obres en habitatges de protecció oficial d'Adigsa, sota el govern de CiU.

Carme Figueras, portaveu adjunta del PSC al Parlament, va considerar «insuficients» les explicacions ofertes ahir mateix pel portaveu parlamentari de CiU i li va demanar que aporti més detalls per «allunyar qualsevol mena de dubte» entorn de l'actuació de la seva formació quan ell era conseller de Política Territorial i Obres Públiques amb el Govern de Jordi Pujol.

Després de recordar la dita que «la dona del César no només ha de ser honrada sinó que a més ha de semblar-ho», Figueras va exigir a Puig que «no s'amagui darrere dels seus subordinats» d'Adigsa, ja que ell era «el màxim responsable del departament» en aquell moment.

Tampoc el portaveu parlamentari d'ERC, Joan Ridao, es va donar per satisfet amb les explicacions ofertes ahir per Puig i va reclamar igualment que intenti ser «més convincent» davant uns fets «greus» com els que s'apunten en el cas.

Ridao, d'altra banda, va dir que espera que en el ple parlamentari de dimecres que ve es debati ja en primera instància el projecte de llei de creació de l'Oficina Antifrau.

Per la seva banda, el diputat de C's José Domingo va advertir Puig que si no s'explica «amb suficient claredat» al voltant del cas «quedarà inhabilitat per exercir l'activitat política». També es va congratular que la justícia «comenci a remoure el fons de l'oasi» català i tregui «certa porqueria».

La portaveu del PP en la cambra catalana, Carina Mejías, també va felicitar el jutge que segueix la investigació i va reiterar la seva intenció de demanar que es constitueixi una comissió d'investigació per aclarir els fets i exigir responsabilitats.

Perseguit «per ser el número 2 de CiU»

El portaveu parlamentari de CiU, Felip Puig, va acusar el PSC i altres «adversaris polítics» de voler esquitxar-lo en el presumpte cobrament de comissions il·legals, per així erosionar la seva figura després de ser ascendit per Artur Mas fa dues setmanes al segon lloc en l'escalafó de la direcció de CDC.

Puig va denunciar que la informació és «clarament intencionada en el moment i en la forma» i va denunciar la «instrumentalització política» del cas per part dels «adversaris polítics» de CiU, als quals va aconsellar que es comportin amb «un punt més de prudència», si bé va dir que, fins que no acabi el procés judicial, no respondrà a les «provocacions».