El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, i el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Ambient, Josep Maria Pelegrí, van presentar ahir el nou programa de promoció turística Enoturisme Catalunya.

A l'acte hi va assistir la directora general de Turisme, Marian Muro; el director general de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Jordi Bort; i el director de l'Agència Catalana de Turisme (ACT), Xavier Espasa. També va comptar amb la intervenció de l'expert Lluís Tolosa, autor de diversos llibres i de més d'un centenar d'articles sobre vins i gastronomia.

Enoturisme Catalunya és el nou programa de la Generalitat per promoure i donar suport a la comercialització de l'oferta turística catalana vinculada a l'enoturisme. La seva creació respon a la voluntat de millorar la competitivitat en aquest segment turístic, considerat estratègic tant pel que fa a desenvolupament territorial com econòmic pel seu alt valor afegit.

Durant l'acte, el conseller Puig va destacar que "Catalunya és una destinació que rep milions de turistes cada any. I també és un territori amb una varietat de vins i d'activitats relacionades àmplia i de primera qualitat. Tenim tots els ingredients per esdevenir un referent enoturístic". Una de les qüestions en què ja s'ha començat a treballar és una nova senyalització enoturística. En aquest sentit, ja s'han definit els dissenys i la localització dels plafons a les portes d'entrada de les DO vinícoles.