Després de dos anys establerts a Ogassa, els responsables del Santuari Gaia es veuen obligats a deixar la seva ubicació actual. La manca d'espai a la casa de pagès de Cal Negrillo, a peu de la carretera que hi ha entre Sant Joan de les Abadesses i Ogassa, ha estat el principal escull pels dos fundadors del Santuari Gaia. El lleonès Coque Fernández i el sevillà Ismael López estan cercant una masia per establir-se en el termini de pocs mesos. Les dues hectàrees de terreny on conviuen amb més de 250 animals de diferents espècies són clarament insuficients. A aquest problema darrerament també s'hi ha sumat una "situació greu" que no poden explicar, però que, per causes alienes al Santuari, els obliga a efectuar un trasllat.

Durant la darrera setmana han estat buscant una nova ubicació a Molló i a Sant Pau de Segúries. El seu objectiu és quedar-se a Sant Joan de les Abadesses, però si no és possible trobar una casa que reuneixi les condicions adequades tenen la voluntat de no sortir de la comarca del Ripollès. Tots dos afirmen que "ens hi hem sentit molt ben acollits". Tenen previst marxar de Cal Negrillo en un termini de pocs mesos. Per aconseguir-ho, han engegat una campanya per recollir donatius i col·laboracions a través de les xarxes socials que els permetin afrontar-ho econòmicament.

La seva voluntat és trobar un terreny molt més ampli que l'actual i que pugui ser de la seva propietat. Per això, també estan reunint-se amb diferents entitats bancàries per tal d'aconseguir una hipoteca que ho faci possible.

El Santuari Gaia es dedica a cuidar i preservar a animals de granja maltractats o que estaven destinats a una mort segura. Entre els seus darrers inquilins hi ha 60 gallines procedents d'un accident amb el camió que les transportava a la província de Lleó i un gall que es va salvar de la cassola després que ells mateixos el rescatessin de la llera del riu Freser, al seu pas per Ripoll. En els darrers mesos han tingut una àmplia repercussió mediàtica, no només en l'àmbit català, sinó també internacional.