La consultoria Iasist ha presentat els resultats de l'onzena edició d'Hospitals TOP 20; i, en aquesta, la barcelonina clínica Corachan, amb 95 anys d'experiència, ha estat nominada a la categoria de major grandària com a millor clínica, només per darrere de l'USP Marbella i la Quirón de València.

A Catalunya, i dins dels hospitals públics (diferenciats segons els seus tamanys), dins la categoria d'hospitals públics petits, han estat premiats els centres de Sant Jaume d'Olot i el Comarcal del Ripollès, a Campdevànol, pel que fa a la seva gestió hospitalària. També s'ha destacat la tasca de l'Agrupació Sanitària Sant Joan de Déu - Hospital Clínic i de l'hospital universitari de Bellvitge (ambdós per la seva gestió hospitalària); el de la Vall d'Hebron (en l'àrea de Sistema Nerviós), o la Mútua de Terrassa (que s'ha endut fins a quatre ?guardons, per les àrees de cor, traumatologia, dona i gestió hospitalària), entre d'altres centres repartits per tot Catalunya.

En l'edició d'enguany han participat en l'anàlisi de la consultora de forma voluntària 165 centres sanitaris, dels quals 134 són del Sistema Nacional de Salut i 31 són privats.

A més d'avaluar la gestió hospitalària en la seva globalitat, i seguint l'enfocament d'avaluació del programa vers els problemes de salut dels pacients, s'han analitzat sis àrees clíniques específiques de l'activitat dels hospitals: Sistema Nerviós, Respiratori, Cor, Cirurgia Digestiva, Traumatologia i Ortopèdia, i Àrea de la Dona. En cadascuna d'aquestes àrees s'avaluen processos d'atenció hospitalària concrets com l'infart agut de miocardi, els implants de pròtesis de maluc i genoll, el part o la cirurgia del càncer de mama.

D'altra banda, també ?s'atorguen els premis especials als hospitals de gestió directa als 6 hospitals generals amb millors resultats, com a reconeixement als esforços de gestió en aquests temps de crisi econòmica.

Els Hospitals Top són una demostració que es pot millorar la qualitat assistencial, augmentant al mateix temps l'eficiència.