Un informe de la xarxa europea d'investigació EU Kids En línia, desenvolupat a Espanya per la Universitat del País Basc, destaca que a gairebé la meitat dels adolescents els resulta més fàcil ser ells mateixos a Internet que quan estan amb persones cara a cara.

Segons l'esmentat informe, publicat amb motiu de la celebració, avui, del dia de la seguretat a Internet i coordinat per la London School of Economics and Political Science, els nens amb dificultats per tenir amistats a l'escola o en algun altre lloc, tendeixen a córrer majors riscos quan estan "en línia".

L'estudi s'ha realitzat d'acord amb entrevistes a més de 25.000 adolescents d'entre 11 i 16 anys, de 25 països europeus, i la Universitat del País Basc s'ha encarregat de fer l'anàlisi a Espanya.

Segons les dades recollides, els menors van dir que era més fàcil ser ells mateixos a Internet, ja que tenen major probabilitat de tenir dificultats amb les amistats en la vida real, per la qual cosa possiblement Internet els proporcioni un mitjà d'escapament o compensació.