La Universitat de Girona i el Centre Easy posen en marxa el projecte “fes e-dit”, un sistema de mobilitat que consisteix en posar en contacte (via telèfon mòbil i/o Internet) les persones que fan una ruta similar en cotxe per tal que la facin plegades. Aquest innovador sistema de mobilitat es presentarà el proper dimecres 21 de setembre a les 12 del migdia a la Sala de Juntes de l’edifici Les Àligues (seu del Rectorat).

L’e-dit és un sistema dinàmic, que permet fer consultes a temps real, entrar modificacions d’última hora i, fins i tot, fer el seguiment de la posició del conductor o del passatger a través de GPS. El que es persegueix és circulin menys cotxes.

El programa és senzill: s’introdueix la ruta desitjada amb els punts d’origen i destinació, i de forma automàtica s’adjudica la persona amb qui es realitzarà el viatge, que l’usuari pot acceptar o rebutjar. A més, compta amb un sistema de valoració intel·ligent tant del conductor com de l’usuari.

Fer dit o autoestop s’havia abandonat per manca de confiança i fiabilitat però ara torna a ser possible gràcies a les noves tecnologies i a les xarxes socials.