La majoria dels casos de presumpta possessió demoníaca són trastorns psiquiàtrics, encara que experts reunits ahir a Roma en un congrés sobre exorcisme van advertir que no es pot obviar "l'influx" del maligne ni frivolitzar. L'Església no compta amb cap estudi que xifri un nombre de possessions, però el sacerdot espanyol Pedro Barrajón va dir que són la minoria dels casos notificats ja que la resta són fruit de trastorns psiquiàtrics. "Un entre cent mil, pot ser".

Esoterisme, màgia, ocultisme, sectes i possessions demoníaques són algunes de les matèries del "X Curs de base sobre el Ministeri de l'Exorcisme", que se celebra a l'Ateneu Pontifici Regina Apostolorum de la capital italiana fins dissabte que ve. Barrajón, un dels seus organitzadors, va explicar ahir que el simposi va néixer per oferir una "major formació" als sacerdots.

La doctrina de l'Església catòlica estableix que tots els éssers humans estan sotmesos a la influència demoníaca ja que aquesta està representada per la temptació però "en alguns casos específics pot tenir un poder sobre el cos d'una persona" i és llavors quan es requereix la ajuda d'un exorcista.