El públic que va assistir dissabte al concert d’Adrià Puntí sabia que veuria un recital únic i irrepetible en el marc del Festival Strenes. Ja es va anunciar amb el títol d’Enclusa i un cop de mall: les cares B de la clau de girar el taller, on no faltarien «rareses» i versions del disc-llibre que l’artista saltenc va treure el 2015. Durant el concert, es van escoltar temes inèdits però també versions d’algunes de les cançons més recents, com Esbrina o Amb el lliri a la mà. Feia 18 anys que el saltenc no actuava al Teatre Municipal de Girona, un escenari que va trepitjar ­l’any 1998 amb l’estrena del seu disc Pepalallarga i....

El concert acústic va arrencar entre forts aplaudiments amb una veu en off del mateix Adrià Puntí i, seguidament, es va projectar un dels muntatges musicals que el músic saltenc va gravar a Venècia. A banda del teatre i la improvisació, Puntí va oferir un repertori on els ritmes canviaven constantment i on s’entrellaçaven les peces insòlites amb temes que el públic podia reconèixer perfectament.

Girona inundada de música

El Teatre Municipal no va ser l’únic escenari del Festival Strenes del cap de setmana. Durant la tarda i vespre de dissabte la plaça Sant Feliu va acollir els concerts d’Animal, The Excitements i Germà Negre. Tres grups, tots ells catalans, que van aplegar centenars de persones que van poder gaudir de bona música i també de bon menjar gràcies als food trucks que des de les sis de la tarda estaven instal·lats a la zona. El Museu d’Art de Girona i la Sala Montsalvatge de l’Auditori també van fer d’escenaris del concert de Dom La Nena i l’espectacle Simfonia del vent i de les pedres en homenatge a Sangtraït, respectivament.

La jornada d’ahir diumenge no va quedar exempta de música amb els concerts a la tarda de Cybee, Clara, Crossing i Marion Harper.