Jor Ceramics exposa "Essència" al Palau Fugit de Girona

La creadora Jordina Ferrando hi presenta peces tant escultòriques com funcionals

Una de les peces exposades.

Una de les peces exposades. / Palau Fugit

DdG

El Palau Fugit de Girona inaugura aquest dijous (18.00) l'exposició Essència de Jor Ceramics, la primera mostra en solitari de Jordina Ferrando. Fins al 25 de juliol, s'hi podrà veure una col·lecció de peces de ceràmica tant escultòriques com funcionals amb una estètica orgànica i càlida. Totes les creacions estan fetes a mà al seu taller del Pla de l'Estany mitjançant la

tècnica del xurro amb gres refractari de diferents tonalitats terroses. 

Els responsables del Palau Fugit assenyalen en la presentació de la mostra que l'artista "es focalitza en la producció responsable de peces úniques d’estil escultòric i de vaixelles en edicions limitades. Tot fet a mà, amb cura, delicadesa i esforç en el seu taller del Pla de l’Estany, respectant els processos i tempos necessaris per a la producció de cada peça. Cada una d’elles presenta singularitats i variacions que posen en valor la meticulositat del traç manual, oferint així un producte més humà".

En aquest sentit, apunten que la seva obra busca destacar la senzillesa de les formes i la nuesa de les peces deixant-les sense o parcialment esmaltades, ressaltant-ne les textures i les tonalitats del fang cuit per apreciar la bellesa d’allò orgànic.