Els sindicats i patronals catalanes han restat importància al descens de l'atur registrat a Catalunya durant el mes de juny, ja que argumenten que és conseqüència de les contractacions d'estiu vinculades al sector turístic i que no reflecteix una recuperació real de l'economia. La secretària d'Ocupació i Relacions Laborals de la Generalitat, Esther Sànchez, va valorar com a positives, tot i que ha reiterat la necessitat de ser "prudents i esperar als mesos posteriors a l'estiu".

Tant la UGT com CCOO van reiterar que la reforma laboral i les retallades plantejades pel Govern no serveixen per crear ocupació ni per reduir la precarietat laboral, i van insistir en la necessitat d'impulsar un canvi de model productiu. Alhora, els dos sindicats van alertar que la taxa de cobertura per prestacions a Catalunya s'està reduint, cosa que suposarà un augment de les persones sense recursos.

La patronal catalana Pimec va destacar que aquest ha estat el mes de juny amb més aturats registrats de la sèrie històrica disponible i va afirmar que es necessitaran molts mesos de reduccions per tornar als nivells d'atur anteriors al començament de la crisi. Foment del Treball, va reiterar la necessitat d'adoptar mesures profundes al mercat laboral per propiciar l'augment de l'ocupació. europa press barcelona