La cèl·lula terrorista que el 22 de març va provocar els atemptats a l'aeroport de Zaventem de Brussel·les i al metro de la capital belga tenia la intenció inicial de tornar a atemptar a França, on ja havia actuat al novembre. El seu pla, però, es va modificar a causa "dels avanços en les recerques policials", segons la Fiscalia federal. Els atacs al cor d'Europa es van produir quatre dies després de ser capturat a la mateixa ciutat Salah Abdeslam, presumpte cervell logístic dels atemptats del 13 de novembre a París.

El Govern belga va assenyalar ahir en un comunicat que "hi ha nombrosos elements de la recerca que indiquen que l'objectiu del grup terrorista era colpejar de nou França". En el comunicat afegien que els terroristes van quedar "sorpresos per la recerca, que avançava a grans passos, i finalment van prendre la decisió urgent d'atacar a Brussel·les".

D'altra banda, la Fiscalia va informar que un jutge d'instrucció va inculpar ahir Mohamed Abrini (ja imputat pel 13-N), i conegut com "l'home del barret" de l'atac a l'aeroport de Brussel·les, de "participar en activitats de grup terrorista, assassinats terroristes i temptatives d'assassinats terroristes" en el marc de la recerca dels atemptats del 22-M a Brussel·les.

Abrini havia estat detingut el divendres i el dissabte el jutge ja li havia imposat els càrrecs de participació en activitats terroristes i assassinats terroristes en relació amb els atemptats del passat 13 de novembre a París, pels quals era buscat després de ser vist al costat d'Abdeslam en una gasolinera de camí a la capital gal·la dos dies abans. Les seves petjades i ADN es van trobar en el pis del districte de Brussel·les de Schaerbeek del que va partir el comando que va atemptar contra l'aeroport.

Bossa amb explosius

La Policia belga segueix buscant un pis franc des d'on, suposadament, van marxar El Bakraoui i Krayem, que formaven part del comando que va atemptar al metro de Brussel·les. Al llarg de tot el cap de setmana, les autoritats han dut a terme recerques al districte d'Etterbeek, on esperen localitzar el pis i la bossa que portava Krayem i que era idèntica a la que duia El Bakraoui, qui finalment es va immolar a la parada de Maelbeek. Segons la televisió pública francòfona RTBF, la Policia segueix buscant "activament" aquesta bossa que podria contenir explosius.

Krayem, de nacionalitat sueca i detingut el divendres com a sospitós del 13-N, va ser confirmat el dissabte com "el segon home del metro" i un jutge d'instrucció el va inculpar de participar en activitats d'un grup terrorista i d'assasainats terroristes en el marc dels atemptats de Brussel·les.

Segons la cadena pública flamenca VRT, els investigadors estan buscant una tercera persona que Abdeslam va recollir amb cotxe a la localitat alemanya d'Ulm el setembre passat.