El Bisbal viatjarà a Llíria amb ganes de plantar cara

Els de Carles Rofes, enquadrats en el «grup de la mort», han fet un pla físic específic les últimes setmanes per competir davant equips de gran entitat

El Bisbal celebra la victòria davant el Mollet

El Bisbal celebra la victòria davant el Mollet / Aniol Resclosa

Guillem Camps

El Bisbal Bàsquet va jugar aquest divendres el segon i últim partit de preparació de cara a la fase final per pujar a la LEB Plata. Els de Carles Rofes, que van perdre davant un Mataró Boet que també opta a pujar de categoria, viatjen el proper dimecres a la localitat valenciana de Llíria per afrontar un repte majúscul amb poc a perdre i molt a guanyar. Ja fa tres setmanes que els empordanesos van jugar l’últim partit de Lliga EBA davant el Quart, i des de llavors «han fet un pla físic específic» per arribar a la cita d’aquesta pròxima setmana en les millors condicions possibles. 

El repte que té davant el Bisbal és gegant, ja que s’enfrontarà a equips fets per pujar i amb unes dinàmiques molt més professionals. Els baix-empordanesos han quedat enquadrats en un grup que podríem considerar de la mort. S’enfrontaran a l’amfitrió Llíria, a l’UCB de Còrdova, i al Rivas de Madrid. Tots són equips d’una gran entitat, que entrenen cada dia i que des de l’inici de la temporada tenen entre cella i cella l’ascens. 

Davant de l’exigència dels rivals del Bisbal, igual que la del mateix Mataró Boet, Rofes assenyala que «ens hem d’oblidar de que vem ser primers o durarà poc la il·lusió. Són equips molt forts i ho haurem de fer molt més bé que ells», reconeix el tècnic bisbalenc. 

Sobre les opcions de donar la sorpresa, Rofes destaca que passa per «fer el nostre joc i ser descarats», davant uns contricants que «són més canònics i tenen més veterania». 

Tres o quatre partits són els que separen el Bisbal del somni, tan a prop però al mateix tan lluny. Debutarà dijous davant el Rivas, divendres es veurà les cares amb el cuer Llíria, i acabarà la lligueta enfrontant-se a l’UCB dissabte. El primer lloc donaria l’ascens directe, el segon obligaria a jugar un partit decisiu diumenge, i el tercer i el quart acabarien amb el somni. Els bisbalencs no estaran sols a Llíria, ja que s’espera una important desplaçament d’aficionats. «Això és emocionant i il·lusionant», subratlla Rofes.