P

oc ressò havia tingut durant la setmana prèvia al partit d'ahir, almenys mediàticament, el record del penúltim enfrontament entre el Girona i el Lugo en què un gol de Pablo Caballero va deixar sense ascens els gironins a manca d'un minut i mig pel final de la Lliga 2014/15. L'intent d'escalfar el duel de la primera volta a Montilivi, en el que sí que era el retorn de Caballero i del Lugo a Girona, no va tenir l'èxit esperat i, per acabar-ho d'adobar els gallecs es van endur el triomf (0-1). Ahir, a terres gallegues, la visita del Girona no va tenir la repercussió del duel de la primera volta. Potser millor, perquè en el partit a l'estadi, la sobreexcitació dels gironins de seguida es va diluir i malgrat ser superiors, els de Machín van caure en una acció aïllada de Sergio Marcos.

Si bé públicament no hi va haver declaracions de comptes pendents ni d'espines clavades, pel que fa a vestidor, les ganes hi seguien sent. Els jugadors gironins que continuen a la plantilla de la temporada passada no oblidaran mai el desenllaç d'aquell partit i per això les especials ganes lògicament hi eren.

El tantsemenfotisme inicial amb què el públic de l'Anxo Carro va rebre els gironins es va convertir en càntics de "Sporting, Sporting" arran del 0-1 d'Eloi Amagat, per part d'un sector de l'afició local que sí que va recordar el dramàtic final de Lliga del curs passat als jugadors gironins. L'alegria gironina duraria ben poc ja que després de perdonar dues i tres ocasions per fer el segon, Pablo Caballero va aparèixer abans del descans per empatar. Amb l'1-1, novament l'afició local va corejar sorneguerament el nom de "Becerra", un home a qui des de la seva etapa al filial del Madrid l'hi tenen jurada. Des de la megafonia de l'estadi es va llançar un avís que qualsevol càntic que incités a la violència podria suposar una multa econòmica a l'entitat. No és que la gent li fes cas però la realitat és que els càntics de mofa cap al Girona es van acabar -tret d'algun crit aïllat i esporàdic- i l'afició del conjunt gallec es va dedicar a animar els seus jugadors en un moment de partit en què posaven setge sense aturador a la porteria de Becerra.