El Departament d'Educació i l'Ajuntament de Girona han arribat finalment a un acord per a la construcció d'un nou col·legi. El lloc exacte es farà públic avui, tot i que provisionalment els nens i nenes que vagin a aquest nou centre hauran de fer classe als barracons de l'antic CEIP Domeny (a la zona de Fontajau) i que han quedat sense ús després que els escolars ja estiguin en un edifici consolidat uns metres més enllà.

El nou centre escolar s'edificarà a la mateixa zona, que en la mapificació es coneix com a "zona 2" o "oest" i que abraça pràcticament un terç del municipi. Serà doncs entre Santa Eugènia i tota la zona del marge esquerra del riu Ter (Domeny, Taialà, Germans Sàbat, Fontajau i Sant Ponç).

Amb aquest nou col·legi es pretén desbloquejar la saturació dels centres públics de la ciutat. Aquest nou centre tindrà dues línies de P3. Són precisament les dues línies que no estaven adscrites a cap centre i que s'havia previst situar com a "bonys" a altres col·legis. D'aquesta manera doncs, el curs vinent no caldrà que hi hagi "bonys". Inicialment s'havia previst posar aules extra a l'Annexa i al Montfalgars. Els pares i els profesors de l'Annexa ja havien protestat amb una recollida de firmes i amb una acció de protesta i amb una concentració el Consell Escolar Municipal de Girona també havia fet palès el seu malestar perquè any rera any s'havien de generar "bonys" de P3 en escoles de la ciutat.