El conveni de col·laboració entre Càritas Diocesana de Girona i la Clínica Cervera, especialitzada en periodòncia, implantologia i salut dental, tanca l'any amb 35 visites a 7 nens (5 nens i 2 nenes) d'entre 6 i 10 anys amb risc d'exclusió social, amb una mitjana de 5 visites per nen. Per procedència geogràfica, sis nens són de Salt i un de Girona.

El procés començava amb una primera visita al centre del carrer Migdia, on es feia una valoració del cas i es practicava al pacient una neteja bucal. En els casos que els especialistes van detectar alguna patologia important, es va elaborar un planning de seguiment per solucionar el problema.

Els bons resultats de la iniciativa han provocat que les dues parts es plantegin prosseguir amb les actuacions en un futur, perquè famílies amb pocs recursos puguin accedir a l'atenció dental dels seus fills. En aquesta línia, a banda de continuar amb els tractaments, el centre odontològic no descarta poder organitzar xerrades per assessorar les famílies i prevenir, així, possibles patologies dentals.