Un cartell que busca remarcar la dualitat entre natura i espai urbà

Un mosaic floral fet de formes geomètriques i dissenyat per l’alumna Ruth Remus de l’Institut Santiago Sobrequés de Girona ha estat escollit com la imatge per anunciar la present edició de Temps de Flors

L'autora amb el seu cartell a l'Institut Santiago Sobrequés de Girona.

L'autora amb el seu cartell a l'Institut Santiago Sobrequés de Girona. / MARC MARTI FONT

David Céspedes

David Céspedes

Un cartell molt vistós que representa un mosaic floral a partir de formes geomètriques serà la imatge publicitària de la present edició de Temps de Flors. El cartell és obra de l’alumna de segon de batxillerat artístic de l’Institut Santiago Sobrequés de Girona Ruth Remus i González. Fa uns dies, es va donar a conéixer la imatge durant un acte celebrat al centre i en el que hi van ser presents alumnes, personal docent i representants de l’Ajuntament de Girona.

L’autora del cartell va explicar que la seva intenció havia estat «representar la dualitat que hi ha entre la natura i l’espai urbà que representa Temps de Flors, i per això hi ha unes figures geomètriques que són com unes rajoles en què apareixen flors». Aquesta és la imatge que il·lustra el cartell juntament amb les dates de celebració de la mostra floral. La guanyadora va dir que havia quedat en un principi en «shock» quan va conéixer la notícia i va explicar que no ho «esperava gaire», però que li feia «molta il·lusió». El disseny l’ha fet en el marc de l’optativa de disseny, com «un treball més».

El cartell va rebre l’elogi de l’alcalde de Girona, Lluc Salellas que es va expressar amb aquestes paraules. «Incentivar la creativitat juvenil a través de les propostes que presenta l’alumnat de l’Institut Santiago Sobrequés per al cartell és un dels aspectes que més m’agrada de Temps de Flors. Amb les propostes de cartells s’evidencia que a la ciutat tenim un molt bon planter d’artistes i dissenyadors d’estils molt diversos».

En uns termes similars es va manifestar també la vicealcaldessa de Girona, Gemma Geis que va destacar que «la participació dels joves en el concurs del cartell del Temps de Flors, una iniciativa que fa anys que vàrem impulsar, és un senyal del seu compromís i una mostra del seu talent, creativitat, i de les seves ganes de contribuir a la ciutat. La mostra floral és una festa que mira al futur i convido tothom a gaudir d’aquest espectacle únic de flors i tradició en un marc monumental com és Girona».

Per la seva banda, el director de l’Institut Santiago Sobrequés, Joan Cumeras va assegurar que havia costat prendre la decisió. Cumeras també va afegir estar «orgullós del relleu generacional» i del fet que estudiants de batxillerat col·laborin «de forma important en la difusió d’aquesta festa».

L’Ajuntament de Girona i l’Institut Santiago Sobrequés col·laboren en el projecte del cartell de Girona, Temps de Flors des del 2009. A partir de les propostes de l’alumnat de segon curs de batxillerat artístic del centre educatiu, es fa una selecció de deu dissenys, entre els quals s’escull l’obra que representarà l’exposició floral.

A l’acte de presentació del cartell hi van assistir igualment els membres de l’Associació Amics de les Flors de Girona Montse Galí, Anna Maria Figa, Helena Vilaseca, Rosa Plana i Ona Tschierschke, com a representants de les entitats organitzadores de Girona, Temps de Flors.