Els alumnes i equip docent de l'escola La Benaula de Caldes de Malavella podrà estrenar el nou centre el proper dilluns dia 23 de novembre. El Departament d'Ensenyament va confirmar ahir a aquest diari que el proper dilluns entregarà les claus de l'escola a l'Ajuntament i que el cap de setmana del 21 i 22 de novembre es podrà fer el trasllat al nou centre perquè l'endemà es posi en marxa. Problemes amb la instal·lació del gas i la electricitat han provocat un retard de diverses setmanes en la posada en funcionament del centre, segons ha concretat Ensenyament i l'alcalde de Caldes, Salvador Balliu (CiU).

El president de l'AMPA del centre de Caldes, Josep Maria Lluch, manifestava ahir el desig tant d'alumnes com docents i pares de deixar els barracons i estrenar el nou centre, d'obra, que es troba al costat. Lluch va concretar que la brigada municipal havia de fer el gruix del trasllat, però que s'havia demanat la col·laboració als pares d'alumnes, cosa que «farem de bon grat perquè tenim ganes d'entrar a l'escola». Lluch va explicar que inicialment estava previst que l'escola nova entrés en funcionament amb l'inici d'aquest curs escolar; després, es va concretar que el trasllat es faria el cap de setmana llarg del 30 i 31 d'octubre i 1 de novembre, però problemes amb el gas (és la informació que li havien comunicat) va obligar a suspendre-ho. Lluch demanava celeritat en l'obertura del nou centre perquè «no és el mateix estar 30 dies més en barracons que 15».

L'alcalde va explicar que les obres de l'escola van finalitzar la primera setmana de curs però que arran de les inspeccions als serveis es van detectar deficiències en la instal·lació de gas; alhora que s'havia de regular la caldera, que compta amb un sistema de sensors que s'havia de regular. Balliu va afegir que l'Ajuntament està pendent d'Ensenyament per, quan li ho comuniqui, fer el trasllat.

Des del Departament d'Ensenyament van informar ahir de les dates citades, de manera que el 23 pot entrar en funcionament. Ensenyament va atribuir el retard al procés de legalització de la instal·lació de gas i d'electricitat del nou centre escolar.