L'historiador Joan B. Culla i el periodista Manuel Milián són els tertulians que apareixen amb més freqüència en els mitjans de comunicació, segons un estudi publicat pel blog de Joan Vallvé. L'estudi s'ha centrat en les tertúlies d'Els matins de TV3, de El matí a Catalunya Ràdio i El món a RAC1 del 12 de gener al 15 de febrer. En aquest període de 25 dies, tant Culla com Milián han participat en 10 tertúlies. Els segueixen els periodistes de La Vanguardia Antoni Puigverd, Rafael Nadal i Jordi Barbeta. Mentre Puigverd ha participat en vuit tertúlies, els seus companys del grup Godó ho han fet en set.

Tot seguit ve un grup de 10 persones que han participat en sis tertúlies durant aquests 25 dies. Es tracta del director de l'edició catalana d'El Mundo, Àlex Salmon; el sotsdirector del Banc de Sabadell; Cirus Andreu, habitual a Catalunya Ràdio. També el periodista de La Vanguardia Francesc Marc Álvaro, així com el director d'aquest diari, José Antich. També ha col·laborat en sis tertúlies l'economista Germà Bel i el periodista Josep Maria Ureta. Completen aquest grup els periodistes Toni Bolaño, ?Vicent Sanchis, Gemma Calvet i Glòria Serra. Aquestes 15 persones són presents a 102 tertúlies de les 75 estudiades.

L'estudi aporta més dades, com ara que el tertulià més jove dels esmentats és Francesc Marc-Álvaro, amb 45 anys, mentre que el més gran és Manuel Milián, de 69 anys. També s'observa que predominen molt més els homes i només Gemma Calvet i Glòria Serra es colen entre els quinze més habituals. En aquest sentit, a Els Matins de TV3 la mitjana de dones per tertúlia és d'1,44. D'aquesta manera, el gènere femení està representat al 100% de les tertúlies. L'estudi complet es pot visitar al portal http://joanvallve.blogspot.com.es