Fisersa de Figueres tanca el 2023 amb un balanç positiu de 306.875 euros i un volum de negoci d'11,8 milions

La sequera ha condicionat les actuacions que s'han posat en marxa

La nau de Fisersa a Figueres.

La nau de Fisersa a Figueres. / Fisersa

ACN

ACN

La Junta General de Figueres de Serveis SA (Fisersa) ha aprovat en la sessió d'aquest juny els comptes anuals, l'informe de gestió, l'informe d'auditoria i la gestió del Consell d'administració durant l'exercici de l'any passat. Una gestió que ha permès tancar el 2023 amb un balanç positiu de 306.875 euros, enfront dels 38.145 euros del 2022. En la mateixa sessió, la Junta General ha acordat destinar a reserva voluntària els beneficis per poder enfortir la capacitat operativa de l'empresa. A més, també es tanca l'any passat havent pràcticament mantingut el volum de negoci a 11,86 milions (el 2022 en van ser 11,93).

La situació de sequera a la comarca ha estat un dels temes que ha condicionat més l'exercici del 2023. L'embassament de Darnius-Boadella ha arribat a mínims històrics de capacitat (11,22%) aquest mes de març. Això ha obligat a preveure i plantejar noves alternatives de subministrament d'aigua i mesures d'estalvi com la reducció de la pressió, la regeneració i la recerca de noves captacions. Els escenaris que s'ha hagut de gestionar als abastaments que gestiona Fisersa són el de Figueres en fase 2 d'emergència per sequera, la xarxa de l'Albera en fase 1 d'emergència fins ara i Vilafant en fase d'excepcionalitat.

En l'informe de gestió aprovat també es fa referència a la consolidació de les ampliacions de serveis iniciades en els darrers anys, assumint la neteja viària de la ciutat de Figueres i també l'enllumenat públic.

Fisersa

Fisersa ofereix els serveis de gestió integral de l'aigua, mobilitat urbana, transport, enllumenat públic i neteja viària a Figueres. També s'encarrega de l'abastament d'aigua a Vilafant i dona serveis relacionats amb el subministrament d'aigua a diferents municipis de la comarca per l'acord establert amb el Consell Comarcal de l'Alt Empordà.