L'Escala preveu una comunitat energètica local que pugui donar servei al comerç

L'Ajuntament té previst instal·lar panells solars a les teulades de l'Escola Empúries i aprovar l'ordenança a la tardor

Plaça Catalunya en una imatge d'arxiu quan es van instal·lar els panells solars.

Plaça Catalunya en una imatge d'arxiu quan es van instal·lar els panells solars. / Ajuntament de l'Escala

Redacció

Redacció

L'Ajuntament de l'Escala té previst instal·lar panells fotovoltaics a les teulades de l'Escola Empúries amb l'objectiu de crear una comunitat energètica local de la qual es podrà beneficiar el comerç local.

El regidor de l'àrea de Promoció Econòmica, Rafael López, anunciava, en una entrevista a la Casa de la Vila, del Canal 10, la instal·lació d'aquests panells. "La idea és que una part de l'energia que es produeixi sigui per la mateixa escola" i per altres edificis municipals, però afegia que "una part, que encara s'ha de decidir quina part serà, estarà destinat al comerç local". És una primera iniciativa que permetrà als comerços interessats formar part d'una comunitat energètica local i compartirà la formació d'energia comunitària.

Per tal que això sigui possible, està previst que en un ple entre octubre i novembre, s'aprovi l'ordenança que ha de regular l'accés dels comerços a la comunitat energètica i també establir els preus de l'energia que es generarà a través dels panells.

El municipi disposa actualment de panells a la pèrgola de Plaça Catalunya i a la teulada del Pavelló d'Esports. Amb aquesta instal·lació es genera el 42% del consum que tenen tots els edificis municipals.

El regidor avançava alhora que s'instal·laran a plaça Nova, plaça Catalunya i a la plaça Gerani diversos punts de recàrrega elèctrica per a cotxes i bicicletes. En aquest cas els usuaris està previst que paguin per l'energia consumida.