Detingut a Santa Cristina un fugitiu buscat per tràfic de cocaïna al Perú

Vivia en un xalet d'una urbanització i la Policia Nacional el sorprèn mentre conduïa i l'arresta

Agents de la Policia Nacional amb el detingut de Santa Cristina d'Aro.

Agents de la Policia Nacional amb el detingut de Santa Cristina d'Aro. / Policia Nacional

Eva Batlle

Eva Batlle

La Policia Nacionalha detingut a Santa Cristina d'Aro un fugitiu buscat per tràfic de cocaïna al Perú. Es tracta d'un ciutadà espanyol de 42 anys.

El país sud-americà li demana 15 anys de presó i és que li atribueix tràfic de cocaïna a través d'empreses de paqueteria.

Aquest home comptava amb una Ordre Internacional de Detenció (OID) en vigor per la comissió d'un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues.

El presumpte delicte es remunta a l'any 2008 quan aquest home regentava una empresa de paqueteria i va demanar un carregament de diversos productes al Perú. Les autoritats d'aquest país abans que el material embarqués cap a Espanya el va trobar sospitós i el va registrar.

Entre el carregament hi havia flautes, moneders, polos, entre altres. Però també 21 ganivets. Aquests anaven amb unes fundes i la sorpresa va arribar aquí: a dins hi havia una substància blanca. Aquesta va acabar essent clorhidrat de cocaïna, en total hi havia 865 grams. Arran dels fets, les autoritats d'aquest país van acusar l'home localitzat a Santa Cristina de tràfic de drogues.

No va ser fins al 2023, però que el Perú va emetre contra seu una Ordre Internacional de Detenció (OID). A partir d'aquí, la Brigada Provincial de Policia Judicial de Girona va començar la investigació i en comunicació amb l'Interpol va ratificar la vigència de la requisitòria internacional.

Vida normal en un gran xalet

Després de fer diverses gestions, els agents van localitzar a l'individu i van comprovar que simulava portar una vida aparentment normal i treballava a terres gironines.

Un cop confirmada la localització del fugitiu en un xalet de grans dimensions en una urbanització aïllada de Santa Cristina d'Aro, els agents van establir dispositiu policial.

Els agents li van fer un seguiment per la urbanització mentre conduïa una furgoneta amb un dels seus treballadors d'una empresa de manteniment, ja que ja no té la de paqueteria. Finalment, una altra patrulla de la Policia Nacional el va fer aturar, l'home es va mostrar molt nerviós perquè va dubtar si realment els agents de paisà eren policies i finalment, i el van detenir.