Un autobús s'encasta a l'entrada d'un túnel de la C-32 entre Tordera i Pineda

El SEM ha atès 47 persones i n'ha evacuat 14 en centres sanitaris, tres ferides crítiques

Les imatges de l'accident de l'autobús a la C-32

Vídeo | Un autobús s'encasta a l'entrada d'un túnel de la C-32 entre Tordera i Pineda

ACN

Eva Batlle

Eva Batlle

Un autobús s'ha accidentat a la C-32 entre Pineda de Mar i Tordera. Concretament, s'ha encastat i ha quedat mig bolcat a l'entrada d'un túnel de l'autopista del Maresme cap a tres quarts de nou del matí en sentit Girona.

Protecció Civil ha activat l'alerta Procicat per aquest accident i de moment segons les valoracions del SEM, s'han hagut d'assistir 47 persones. Entre aquests hi ha quatre ferits de molta gravetat, entre els quals hi ha el conductor i tres passatgers. D'aquests tres han resultat ferits crítics i el SEM els ha evacuat amb els helicòpters medicalitzats als hospitals Josep Trueta de Girona, la Vall d'Hebron de Barcelona i l'hospital Germans Trias i Pujol, Can Ruti de Badalona.

D'altra banda, també hi ha un 11 ferits greus: cinc d'ells han estat evacuats a l'hospital de Blanes. Els sanitaris també han traslladat tres persones en estat de poca gravetat al CUAP de Mataró.

La resta de persones, ateses actualment pel SEMes troben amb al pavelló municipal, on hi ha habilitat un punt d’atenció sanitària.

tres ferits de poca gravetat han acabat evacuats al CUAP de Mataró.

I és que a dins de l'autobús hi anaven més de 50 persones. Segons la Vanguardia, testimonis dels fets han sentit una explosió quan han succeït els fets. El vehicle s'ha desviat cap al talús de l'autopista i la tanca i després ha quedat encastat contra la boca del túnel i en vertical.

Cap a dos quarts de deu del matí, Protecció Civil ha informat que tot el passatge ha estat evacuat. Tot i això, els Bombers han hagut de seguir treballant en l'accident més estona per extreure el conductor del vehicle perquè hi ha quedat atrapat.

A la zona s'hi han desplaçat multitud d'efectius d'emergències: diverses dotacions i un helicòpter dels Bombers, ambulàncies i dos helicòpters medicalitzats del SEM i els Mossos d'Esquadra de Trànsit, entre altres.

Anaven a Inditex a Tordera

A dins hi havia desenes de persones i els serveis d'emergències treballen a la zona. L'autocar anava cap a Tordera i Palafolls i en concret, traslladava treballadors de l'empresa Inditex que treballen en aquests centres logístics del Maresme que té l'empresa i procedien de Barcelona.

La carretera està tallada i això genera moltes cues a l'autopista del Maresme. Concretament, està tallada en sentit nord i s'està desviant el trànsit per la sortida 122 de Calella.

Investigació oberta

Els Mossos d'Esquadra investiguen les causes de l'accident. Segons les primeres informacions, l'autocar s'hauria enfilat al talús de l'autopista. Tot apunta que hi h ahagut una punxada de roda prèvia que ha fet que el vehicle perdés el control, informa El Periódico, del mateix grup editorial que Diari de Girona.