Joan Margall (2 de novembre de 1975, historiador i arqueòleg) deixarà de ser alcalde el 20 de juny. L'any 1999 va presentar-se per primer cop en una llista i el 2001 va ser nomenat secretari local d'Unitat i Progrés Municipal. El 2003, amb 27 anys, va encapçalar la llista d'UPM, però es va quedar a l'oposició. En les segones eleccions que era alcaldable va aconseguir el càrrec, el 16 de juny de 2007; però per dos anys.

Com valora aquests dos anys essent alcalde?

La valoració és molt positiva. L'acord amb aquest govern de tres partits (UPM, ERC i LEI) ha estat molt positiu. De fet, ens vam trobar un ajuntament mal organitzat i sense projectes de futur; i aquests dos anys el que hem fet és projectar la idea de municipi, sabem quin municipi volem i, a partir d'aquí, s'han anat fent grans projectes (carrer d'Ullà, de l'Estartit, gespa artificial als camps de futbol) i coses més petites. També hem programat elements essencials per al municipi com és el futur polivalent -l'Espai Ter- que el mes d'agost n'aprovarem per ple el projecte executiu. S'ha fet molta feina i encara en queda molta per fer.

Té intenció de repetir com a alcaldable?

Això ja es veurà. La decisió la prendré més endavant consensuadament amb UPM.

Dos anys, li ha semblat poc?

En un primer moment no era la intenció. En el moment de presentar-me i de seure a la taula de negociació la intenció era estar els quatre anys d'alcalde. Però el pacte va ser el que va ser i, per tant, des del primer moment sabia que el dia arribaria -de deixar l'alcaldia-. I per tant ho he disfrutat molt i hi he estat molt bé.

Què seria el millor d'aquests dos anys? I el pitjor?

El millor ha estat l'estima de la gent, tant a l'Ajuntament com els veïns del poble, que m'han tractat molt bé. I el pitjor, segurament, moments molt tensos en els quals hi havia gent que tirava gasolina al foc, com podia ser el tema de la mesquita i els espais de culte.

L'alcaldia consumeix?

No. Noto que he crescut una mica per tot el que après. No esgota; al contrari, crec que dóna una experiència que en el futur pots aprofitar. Tot i que és cert que m'han sortit més cabells blancs del compte.