Segueix-nos a les xarxes socials:

Oportunitat per reviure el pelegrinatge al monestir de Sant Pere de Rodes

Iniciativa de Via Pirena, el Museu d'Història de Catalunya i el Parc Natural de Cap de Creus

Oportunitat per reviure el pelegrinatge al monestir de Sant Pere de Rodesdiari de girona

Diu la història que l'Any Sant al monestir de Sant Pere de Rodes el marcava la coincidència de la festivitat de la Santa Creu del 3 maig en un divendres. Fins l'any 1697, al monument s'hi van celebrar jubileus o temps d'indulgències i, tot i que van desaparèixer, el record d'aquest esdeveniment va quedar gravat a la comunitat de monjos que l'habitaven i en la població local.

Aquest any és un dels que coincideix la festivitat amb un divendres. Per això, l'associació Via Pirena juntament amb el Museu d'Història de Catalunya i el Parc Natural del Cap de Creus, han decidit organitzar un acte per a commemorar aquest fet històric que, diuen, "va distingir el monestir". Una pujada a peu el proper 5 de maig des dels vuit pobles que tenen camí propi a l'espai que acabarà amb una visita, ballada de sarandes i un menú especial al restauran.

De gran popularitat

Expliquen els organitzadors de l'activitat que els pelegrinatges al monestir de Sant Pere eren molt coneguts i que aquests s'incrementaven de forma considerable amb motiu d'aquesta festivitat dels Anys Sants.

L'objectiu de la caminada a peu que s'ha organitzat per commemorar-ho, busca rememorar un d'aquest "pelegrinatges" al santuari.

Es farà des dels vuit municipis (Llançà, Palau-saverdera, Pau, Port de la Selva, Selva de Mar, Roses, la Vall de Santa Creu i Vilajuïga) que tenen un camí propi que hi va.

Cadascun dels participants podrà escollir des de quin municipi vol sortir i s'hi podrà inscriure per un preu de tres euros -que inclou l'itinerari, assegurança, avituallament, refrigeri i un "record especial" de la trobada-.

Un cop arribin al monestir de Sant Pere de Rodes, els participants tindran entrada lliure a la l'espai, visites guiades gratuïtes, una ballada de sardanes i, a més, el restaurant que hi ha a la zona oferirà un menú especial sota el nom d'"Any Sant".

Prem per veure més contingut per a tu