Gustavo Moreno, un jove colombià de 31 anys que pesa 260 quilos, serà sotmès aquesta setmana a Barcelona a una intervenció de by-pass gàstric per aconseguir que s'aprimi 160 quilos en el termini d'un any i mig i poder fer vida normal, molt limitada actualment per l'obesitat mòrbida que pateix. El pacient, que ha arribat a pesar 280 quilos, explica que des que va néixer ha estat obès, però que el seu pes es va convertir en problema als 15 anys, quan en poc temps va doblar-lo.

Moreno, que té altres familiars amb el mateix problema, entre ells una germana de 19 anys que també s'ha operat per tractar el problema d'obesitat que patia, serà intervingut aquest dijous a la clínica Teknon de Barcelona per l'equip del doctor Carlos Ballesta. Segons aquest expert, el pacient té tots els problemes de salut associats al gran sobrepès que pateix, com hipertensió i diabetis, i una hipertròfia ventricular amb una dilatació auricular i una insuficiència mitral que posa en risc la seva vida, a causa de l'alt risc d'infart que té. Ballesta té una gran experiència en aquest camp, ja que ha operat unes 3.000 persones amb obesitat mòrbida. Un pacient del Paraguai que pesava 317 quilos, al qual va intervenir fa tres anys i que ara pesa uns 90 quilos, ha estat el cas més sever que ha tractat.

A Gustavo Moreno se l'operarà via laparoscòpia a través de cinc petites incisions a l'abdomen per les quals s'introduirà el material que farà possible reduir el seu estómac i que després s'unirà directament amb parts llunyanes de l'intestí, una tècnica que es denomina "mixta".