L'espectacular «Carmina Burana» de La Fura dels Baus obrirà el Temporada Alta 2024

Sílvia Pérez Cruz, Joan Colomo o el discjòquei nord-americà Jeff Mills, en l’apartat musical, i el retorn de «El Petit Príncep» i «La diputa», en el teatral, destaquen en el primer avançament de programació

La 33a edició del festival arrencarà el 12 de setembre a l'Auditori de Girona i s'allargarà fins al 8 de desembre

El Carmina Burana de La Fura dels Baus

El Carmina Burana de La Fura dels Baus / Óscar Romero/La Fura dels Baus

Albert Cornellà

Albert Cornellà

Una triple representació de l'espectacular Carmina Burana de La Fura dels Baus donarà enguany el tret de sortida del festival Temporada Alta. L'espectacle, coorganitzat amb Ibercamera, es podrà veure a l'Auditori de Girona el divendres 13 i dissabte 14 de setembre, a les 20.30 h, i diumenge 15 a les 18.30 h.

A més d'anunciar l'espectacle inaugural, el festival gironí ha fet aquest dijous un primer avançament de la programació musical i dels espectacles teatrals i familiars que es veuran en la seva 33a edició, que s'allargarà fins al 8 de desembre. Les entrades ja es poden comprar a través del web oficial del festival.

A Marisa Monte, Postmodern Jukebox, la Gio Symphonia i Guillem Gisbert, ja anunciats dimecres dins la programació de l'Auditori de Girona, Temporada Alta ha afegit ara Sílvia Pérez Cruz, que actuarà acompanyada del prestigiós guitarrista argentí Juan Falú, la cantautora mallorquina Maika Makovski, que interpretarà les cançons del seu nou disc encara no publicat en un concert coorganitzat amb el Neu, Mushkaa o el cantant, guitarrista i compositor de Sant Celoni Joan Colomo, que presentarà al festival el seu nou treball d'estudi, Tecno realista, publicat fa tot just unes setmanes. El festival també ha confirmat la presència de Soweto Gospel Choir, agrupació que representa «de manera única» el poder de la música Gospel d'arrel africana.

Nit electrònica amb Jeff Mills

Decidit a buscar nous públics i ampliar el ventall de propostes, el Temporada Alta tornarà a oferir enguany en la seva programació una nit dedicada a la música electrònica de primer nivell. Si l'encarregat de fer ballar el públic gironí l'any passat va ser el francès Vitalic, en aquesta ocasió el discjòquei convidat serà el veterà Jeff Mills, tota una estrella rere els plats i amb una trajectòria àmpliament reconeguda per tot el món. L'emblemàtic dj nord-americà, representant de la música electrònica underground, actuarà la nit del divendres 6 de desembre a la sala LaMirona de Salt.

Espectacles familiars i teatrals

En l'avançament de programació anunciat pel festival també destaquen tres espectacles familiars que ja van triomfar anteriorment a Temporada Alta. D'aquesta manera, Slava's Snowshow, el gran espectacle de l'emblemàtic clown rus Slava Polunin, tornarà al Teatre Municipal de Girona, després de 6 anys, per oferir «un divertit show de neu, diversió i moltes i imaginatives sorpreses».

També tornen a Temporada Alta El Petit Príncep, l'exitós i multipremiat musical familiar d'Àngel Llàcer i Manu Guix, basat en el mític conte d'Antoine de Saint-Exupéry, després d'una dècada d'èxit omplint les sales arreu de Catalunya. Finalment, El Pot Petit presentarà al festival el seu nou espectacle per a tots els públics.

En clau més estrictament teatral, la programació comptarà amb Operetta, de Cor de Teatre, un espectacle que adapta amb humor alguns dels temes més coneguts de la història de l'òpera, i La disputa, el nou espectacle dirigit i protagonitzat per Josep Maria Flotats que posa en escena un combat intel·lectual entre Voltaire i Rousseau.

El cartell i el curtmetratge

El disseny del cartell de la 33a edició de TemporadaAlta ha anat enguany a càrrec d'Isabel Banal (Castellfollit de la Roca, 1963). Amb un bidó d'aigua fent de màscara, el cartell vol interpel·lar sobre els moments de canvi climàtic i sequera que pateix el planeta. D'altra banda, el curt de presentació del festival estarà enguany protagonitzat per l'actor Oriol Pla i dirigit per Salvador Sunyer Vidal, que pren així el relleu d'Albert Serra i Isaki Lacuesta, que se n'han ocupat respectivament en els darrers dos anys.