Una empresa gironina, encarregada del dispositiu mèdic de la Fórmula 1

Més de 130 sanitaris i 5 ambulàncies atenen aquest cap de setmana al Gran Premi d’Espanya

Redacció

Redacció

L’empresa gironina Consorci del Transport Sanitari de Catalunya (CTSC), adjudicatària del servei mèdic esportiu del circuit de Catalunya, gestiona aquest cap de setmana la cobertura del Gran Premi d’Espanya de Fórmula 1 que té lloc al Circuit de Barcelona-Catalunya a Montmeló.

Dotacions del Consorci del Transport Sanitari de Catalunya a l'exterior del circuit de Barcelona-Catalunya

Dotacions del Consorci del Transport Sanitari de Catalunya a l'exterior del circuit de Barcelona-Catalunya / DdG

El dispositiu previst destina un total de 130 professionals entre metges, tècnics sanitaris, i coordinadors de servei per garantir la màxima seguretat i atenció als participants i el públic assistent. La companyia gironina té un contracte signat per un període de dos anys.

Tant als entrenaments com a la cursa, el Consorci del Transport Sanitari de Catalunya proporciona una guàrdia clínica de 24 hores, a més de la direcció mèdica i personal de coordinació a pista i torre, amb una dotació diària de 41 persones.

Treballadors del Consorci del Transport Sanitari de Catalunya al circuit de Barcelona-Catalunya

Treballadors del Consorci del Transport Sanitari de Catalunya al circuit de Barcelona-Catalunya / DdG

Durant els tres dies de la competició -des da'quest divendres i fins diumenge- es despleguen dues ambulàncies de Suport Vital Avançat equipades amb metge, i tres ambulàncies de Suport Vital Bàsic. A més, hi ha clínica al circuit amb cinc metges que inclou traumatòlegs, anestesistes i altres especialistes amb ambulàncies dotades de dos tècnics i un DUI complementant el dispositiu a pista.

Més de 100 clients

El Consorci del Transport Sanitari de Catalunya es dedica a oferir serveis essencials de transport sanitari. Durant el primer trimestre de 2024, ha col·laborat amb 120 clients, com el Girona FC o Bàsquet Girona, entre altres. A més, ha proporcionat serveis a 145 ajuntaments.