Plourà a les comarques gironines per la revetlla de Sant Joan?

Una de les nits més esperades de tot l'any, podria veure's deslluïda per la possibilitat de precipitacions

Una foguera de Sant Joan, en una imatge d'arxiu.

Una foguera de Sant Joan, en una imatge d'arxiu. / David Aparicio

Miquel Cornellà de la Cruz

Miquel Cornellà de la Cruz

La situació meteorològica a les comarques gironines per aquest cap de setmana de la revetlla de Sant Joan (22 i 23 de juny) vindrà marcada per una zona de baixes pressions que se situarà al damunt del golf de Lleó. Això es traduirà amb un temps inestable amb possibilitat de precipitacions.

Però, on caurà aquesta pluja? Segons les prediccions del Servei Meteorològic de Catalunya, a partir del dissabte a la tarda, les precipitacions s'activaran al Ripollès i la Garrotxa. Més tard, durant la matinada i fins al migdia de diumenge, aquesta nuvolositat acompanyada de pluja es desplaçarà, de nord a sud i d'oest a est, i regarà bona part del territori gironí fins arribar a la línia litoral. Aquestes precipitacions seran d'intensitat entre feble i moderada.

Revetlla de Sant Joan

Pel que fa a la revetlla de Sant Joan, la nit del 23 de juny, els mapes meteorològics apunten a la possibilitat d'alguna gotellada al Pirineu gironí i es preveu que a la resta del territori la pluja no farà acte de presència.

Temperatures

La influència de la zona de baixes pressions impedirà l'augment de les temperatures durant tot el cap de setmana. A la demarcació gironina, les màximes se situaran entre els 22-23 graus a la costa i els 23-24 graus a l'interior. De cara a diumenge, hi haurà un lleu descens tèrmic però amb temperatures molt semblants a les de dissabte.