Dues finals d'infart per una salvació a Blanes

Els selvatans es juguen la permanència a Primera Catalana en les dues últimes jornades contra el Cardedeu i el Bosc de Tosca, amb qui està empatat de punts i es disputa evitar dues places de descens

Són el 5è millor equip de la segona volta

Una imatge d'un onze inicial del Blanes d'aquesta temporada.

Una imatge d'un onze inicial del Blanes d'aquesta temporada. / EMPORDÀ

El Blanes té dues autèntiques finals per salvar-se a Primera Catalana en l'any del retorn a la categoria. Els dos últims rivals de la temporada són el Cardedeu i el Bosc de Tosca, amb qui està empatat 31 punts i es disputa evitar dues places de descens a Segona Catalana. «Hem de guanyar sí o sí al Cardedeu, no ens val l'empat perquè tenim l'average perdut», afirma Uri Vila, l'entrenador del Blanes. Pas a pas perquè per arribar viu a l'últim duel amb els garrotxins (19 de maig) ha de sortir victoriós del duel a terres vallesanes, aquest diumenge (12.15 h).

Els selvatans es presentaran a les dues cites en dinàmica positiva, ja que tot i ser 14ns s'han convertit en el cinquè millor equip de la segona volta, només superat per conjunts com el campió, el Manlleu, o el segon i el tercer, l'Argentona i el Caldes de Montbui. El que ha canviat respecte a la primera volta és que «a la Segona Catalana si et desconnectaves deu minuts no passava res i aquí a Primera Catalana si et succeeix ja t'han marcat dos o tres gols. Quan els jugadors han entès que han d'estar concentrats el 100% dels minuts s'ha vist el canvi. Ens hem adaptat a la categoria i hem competit en tots els partits menys contra el Manlleu a casa», afegeix el tècnic torderenc de 33 anys.

En el mercat d'hivern, l'equip només es va reforçar amb el jove davanter Hugo Garcia, fitxat del Figueres, de la Lliga Elit, i que ja duu cinc gols.

Dotze anys de travessia

Vila, que va arribar a jugar amb el Blanes a Tercera Divisió, explica que no tenen «pressió. No ho contemplo. Només demano als jugadors que donin la millor versió i que s'esforcin. El partit de Cardedeu serà una final anticipada i determinarà quin dels dos equips baixa». De moment, ja han descendit el Begur i el Mataró i tot indica que el Bosc de Tosca, el Blanes i el Cardedeu es jugaran les dues places restants.

Per al Blanes és clau mantenir-se a Primera Catalana com a club històric que és i per al projecte de la base. Els blanc-i-blaus van retornar el 2023 a Primera Catalana després de 12 anys de travessia i a Tercera Divisió hi havien jugat per últim cop el 2010. El planter blanenc té prop de 500 jugadors en diferents categories, amb el juvenil A situat a Primera Divisió, la quarta.

A més, disposa de dos filials: el B, establert a Tercera Catalana, i el Cuatro Vientos, amb qui està fusionat, a Quarta Catalana. Un total de cinc jugadors dels filials (Arnau, MartíPini, Àlex Mati) i un juvenil (Guillem) han debutat aquesta temporada a Primera Catalana: «El 93% dels jugadors del primer equip són de Blanes o com a mínim s'han format dos anys al club», afegeix Vila, que també és el seleccionador català sub-14.

Subscriu-te per seguir llegint