Eurocopa 2024: Les seleccions favorites per emportar-se el títol

A dies de començar l'Eurocopa, aquests són els màxims candidats a alçar el trofeu el 14 de juliol

Màxims candidats a l'Eurocopa: Mbappé, Foden, Neuer, Lamine Yamal, Lukaku i Cristiano Ronaldo amb les seves respectives seleccions

Màxims candidats a l'Eurocopa: Mbappé, Foden, Neuer, Lamine Yamal, Lukaku i Cristiano Ronaldo amb les seves respectives seleccions / Agències

Redacció

Redacció

Aquest divendres comença l'Eurocopa 2024, amb seu a Alemanya. Totes les competicions, especialment les de K.O., solen ser imprevisibles: equips que tothom posa a les travesses de caure a la primera de canvi, van passant ronda, i d'altres que tenen l'etiqueta de preferits, no passen de la fase de grups.

De totes maneres, abans que el partit inaugural comenci aquest divendres, la gent fa travesses, porres i previsions de com pot anar l'Eurocopa. Quina selecció arribarà més lluny? Quina serà la campiona? Quines són les preferides per a arribar a la final?

Repassem les seleccions que comencen amb l'etiqueta de màximes candidates a emportar-se l'Eurocopa d'Alemanya el 14 de juliol.

França

França

L'actual subcampiona del món busca la seva tercera Eurocopa (la va guanyar el 1984 i el 2000), i ho fa amb una selecció amb alguns dels jugadors amb més talent del món: Kylian Mbappé, Antoine Griezmann, Joules Koundé i Ousmane Dembélé.

  • Seleccionador: Didier Deschamps
  • Estrella: Kylian Mbappé
  • Convocatòria: Aréola, Maignan i Samba; Koundé, Clauss, Pavard, Konaté, Saliba, Upamecano, Theo Hernández i Mendy; Camavinga, Fofana, Rabiot, Zaire-Emery, Tchouaméni i Kanté ; Barcola, Dembélé, Coman, Giroud, Kolo Muani, Mbappé i Marcus Thuram.
  • Rivals en la fase de grups: Àustria, Països Baixos i Polònia.
Anglaterra

Anglaterra

La selecció de Gareth Southgate es va quedar a les portes d'emportar-se l'última Eurocopa, on va perdre a la final amb Itàlia, i torna a la cita europea com una de les preferides al títol. Els Three Lions combinen joventut, com Jude Bellingham i Phil Foden, amb la veterania de Harry Kane i Kyle Walker, creant un dels millors combinats de la seva història i aspirant a aconseguir la seva primera Eurocopa.

  • Seleccionador: Gareth Southgate
  • Estrella: Bellingham
  • Convocatòria: Dean Henderson, Jordan Pickford, Aaron Ramsdale, Lewis Dunk, Joe Gomez, Marc Guehi, Ezri Konsa, Luke Shaw, John Stones, Kieran Trippier, Kyle Walker, Trent Alexander-Arnold, Jude Bellingham, Conor Gallagher, Kobbie Mainoo, Declan Rice, Adam Wharton, Jarrod Bowen, Eberechi Eze, Phil Foden, Anthony Gordon, Harry Kane, Cole Palmer, Bukayo Saka, Ivan Toney, Ollie Watkins.
  • Rivales en la fase de grups: Sèrbia, Dinamarca i Eslovènia
Alemanya

Alemanya

L'amfitriona somia en aixecar el títol a casa, davant la seva afició, malgrat que a priori no és de les preferides, però la seva fiabilitat la col·loca a les travesses dels guanyadors. Alemanya arriba després de caure a la fase de grups del Mundial de Qatar i afronta aquesta Eurocopa amb l'obligació de renéixer. Per a fer-ho, Julian Nagelsmann compta amb Manuel Neuer, Joshua Kimmich, İlkay Gündoğan i Toni Kroos, que penjarà les botes un cop finalitzi l'Eurocopa.

  • Seleccionador: Julian Nagelsmann
  • Estrella: Toni Kroos
  • Convocatòria: Baumann, Neuer, Nübel i Ter Stegen, Anton, Henrichs, Kimmich, Koch, Mitteldstädt, Raum, Rüdiger, Schlotterbeck, Tah, Andrich, Führich, Gross, Gündogan, Musiala, Kroos, Pavlovic, Sané, Wirtzl, Beier, Füllkrug, Havertz, Müller i Undav.
  • Rivals en la fase de grups: Escòcia, Hongria i Suïssa.
Espanya

Espanya

El combinat espanyol va quedar-se a un penal d'arribar a la final a l'Eurocopa d'Anglaterra el 2021, i en aquesta edició busquen reivindicar-se després de no complir amb les expectatives al Mundial de Qatar. Luis de la Fuente presenta un equip jove, amb Lamine Yamal i Nico Williams com a grans referents a l'atac, i espera recuperar la seva gran fortalesa, el domini del centre del camp, amb Rodri com a nom més destacat.

  • Seleccionador: Luis de la Fuente
  • Estrella: Rodri
  • Convocatòria: Unai Simón, David Raya, Alex Remiro, Jesús Navas, Robin Le Normand, Alejandro Grimaldo, Dani Carvajal, Nacho Fernández, Marc Cucurella, Aymeric Laporte, Daniel Vivian, Rodri Hernández, Martín Zubimendi, Mikel Merino, Fabián Ruiz, Alex Baena, Pedri, Fermín López, Lamine Yamal, Ferran Torres, Álvaro Morata, Mikel Oyarzabal, Nico Williams, Joselu, Dani Olmo i Ayoze Pérez.
  • Rivals en la fase de grups: Itàlia, Croàcia i Albània.
Bèlgica

Bèlgica

Lluny queden els seus anys daurats amb una selecció que va posar Bèlgica al centre del món futbolístic. Amb el català Robert Rodríguez fora de la banqueta, i amb Romelu Lukaku i Kevin De Bruyne com a últimes grans estrelles d'aquell equip, el combinat belga buscarà mantenir-se a l'elit europea en aquesta Eurocopa.

  • Seleccionador: Domenico Tedesco
  • Estrella: Kevin de Bruyne
  • Convocatòria: Koen Casteels, Thomas Kaminski, Matz Sels, Axel Witsel, Johan Bakayoko, Wout Faes, Zeno Debast, Thimoty Castagne, Thomas Meunier, Amadou Onana, Maxim De Cuyper, Johan Bakayoko, Arthur Theate, Kevin de Bruyne, Yannick Carrasco, Arthur Vermeeren, Charles de Katelaere, Astrer Vranckx, Youri Tielemans, Orel Mangala, Aster Vranckx, Romelu Lukaku, Jérémy Doku, Dodi Lukebakio i Leandro Trossard.
  • Rivals en la fase de grups: Eslovàquia, Romania i Ucraïna.
Portugal

Portugal

L'últim ball de Cristiano Ronaldo, que amb 39 anys es presenta a la que serà la seva sisena participació en una Eurocopa capitanejant una selecció que ha fet una fase prèvia impecable que la situa entre les grans favorites de l'edició. Amb el català Robert Martínez a la banqueta i noms com Bernardo Silva, João Cancelo, Bruno Fernandes o Rúben Dias, està cridada a ser un dels grans equips d'aquesta edició.

  • Seleccionador: Roberto Martínez
  • Estrella: Cristiano Ronaldo
  • Convocatòria: Diogo Costa, José Sá, Rui Patrício, António Silva, Danilo Pereira, Diogo Dalot, Gonçalo Inácio, João Cancelo, Nélson Semedo, Nuno Mendes, Pepe, Rúben Dias, Bruno Fernandes, João Neves, João Palhinha, Otávio Monteiro, Rúben Neves, Vitinha, Bernardo Silva, Cristiano Ronaldo, Diogo Jota, Francisco Conceição, Gonçalo Ramos, João Félix, Pedro Neto, Rafael Leão.
  • Rivals en la fase de grups: República Txeca, Turquia i Geòrgia.