El peix que es menja diàriament a Catalunya i que aquest expert recomana evitar

Mahmoud Ghannoum, gastroenteròleg especialitzat en alimentació, assegura que no és tan beneficiós

El peix que es menja diàriament a Catalunya i que aquest expert recomana evitar

El peix que es menja diàriament a Catalunya i que aquest expert recomana evitar / Pixabay

A qui no li agrada un bon plat de peix fregit? A Catalunya, és una de les formes més clàssiques de menjar peix, en part perquè afegeix un sabor únic a aquest aliment procedent del mar i dels rius. Tot i això, el gastroenteròleg Mahmoud Ghannoum ha sorprès tothom en revelar que no recomana menjar peix fregit si el que desitges és protegir el sistema gàstric.

En una entrevista concedida a la versió nord-americana de 'The Huffington Post', aquest expert assegura que l'oli de fregit pot "modular de manera adversa el microbioma d'intestí", cosa que pot alterar de forma força greu el nostre organisme, incloent les parets de les nostres artèries.

D'altra banda, és per tots coneguts que els greixos saturats que tenen els aliments fregits són responsables de l'augment en els nivells de colesterol LDL a la sang, també conegut com a colesterol dolent. Aquest és un dels factors que condueix a patir una o diverses malalties cardiovasculars de cara al futur.

Finalment, Mahmoud Ghannoum també explica que consumir peix fregit pot "ocasionar inflor, nàusees i dolor a l'estómac", un malestar que pot ser especialment greu en persones que pateixen cremor d'estómac, malaltia del Crohn o síndrome d'intestí irritable (SII).