La Policia Nacional alerta: tingues sempre apagat aquest botó del mòbil

Les estafes són cada cop més freqüents al nostre país

La Policia Nacional alerta: tingues sempre apagat aquest botó del mòbil

La Policia Nacional alerta: tingues sempre apagat aquest botó del mòbil / Pixabay

Les estafes són cada cop més comunes. Cal tenir molta cura amb els números de telèfon que agafem, els enllaços en què punxem, i fins i tot els botons que tenim encesos al nostre dispositiu mòbil.

I és que la Policia Nacional ha avisat la ciutadania, a través d'un vídeo a la xarxa social de TikTok, de les conseqüències de portar encès sempre un dels botons a què, actualment, menys cas li fem.

@policia ¿Llevas siempre el #bluetooth 🛜 activado? 🚨Pues ten en cuenta estos consejos si no quieres ser víctima del #bluesnarfing #policia #consejos #tecnologias ♬ Latin guitar/Western music/Video/Light/Commercial(1408961) - SUNNY HOOD STUDIO

Parlem del bluetooth. "Ets dels que sempre porta el bluetooth del mòbil activat? Doncs compte, perquè podries ser víctima del bluesnarfing", comença dient l'agent de la Policia Nacional. "Prou que el ciberdelinqüent es trobi a 10 o 15 metres de distància i tu tinguis el bluetooth activat perquè pugui accedir al telèfon i et robin dades", avisa

Els hackers es poden fer amb correus electrònics, missatges o fins i tot arxius emmagatzemats al mòbil "que després tendeixen a vendre a la dark web o bé utilitzar per cometre un altre tipus d'estafes o d'extorsions", apunta.

Però per prevenir aquest tipus d'atacs, l'agent ens ofereix una sèrie de pautes que podem fer servir com a mesures de seguretat:

  • Actualitza el programari dels dispositius.
  • Activa el bluetooth només quan l'utilitzis.
  • Rebutja qualsevol sol·licitud que provingui de dispositius desconeguts.