El Palau Robert de Barcelona inaugura una mostra sobre el centenari de s'Agaró

Es podrà visitar fins al 3 de novembre i després es traslladarà a la Casa de Cultura de Girona

Inauguració de la mostra, dijous passat.

Inauguració de la mostra, dijous passat. / Palau Robert

DdG

Dijous de la setmana passada es va inaugurar al Palau Robert de Barcelona «S’Agaró 1924-2024. Arquitectura i cultura a la Costa Brava», que es podrà visitar fins al 3 de novembre.

La mostra, impulsada i organitzada pel Palau Robert en col·laboració amb la Diputació de Girona, la Fundació Rafael Masó, l’Associació S’Agaró 100 i l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró, l’han comissariada Jordi Falgàs i Sebastià Roig. Se centra en l’evolució urbanística i arquitectònica de s’Agaró, detallant els orígens i la història d’aquesta emblemàtica ciutat jardí de nom internacional a la Costa Brava. L’exposició ofereix al visitant una visió exhaustiva, narrada en sis actes, de com aquest indret ha esdevingut un referent des de l’any de creació fins a l’actualitat. 

El relat plantejat a l’exposició és un recorregut pels diferents aspectes arquitectònics i urbanístics que han convertit aquest conjunt residencial en un referent tant en l’àmbit català com internacional, de manera que ha esdevingut una icona a escala social i cultural durant els últims cent anys. 

Durant el recorregut els visitants podran descobrir l’estil de l’arquitecte Rafael Masó, que va conceptualitzar la ciutat jardí, o el relleu del projecte que van executar arquitectes com Francesc Folguera i Adolf Florensa. 

Seguidament, l’exposició es traslladarà a Girona i es presentarà simultàniament a la Casa de Cultura de la Diputació i a la Casa Masó, seu de la Fundació Rafael Masó, del 16 de desembre al 15 de febrer de 2025