Investiguen la intoxicació de dos gossos a la Devesa de Girona

S'analitzarà la sang d'un dels animals afectats i els agents rurals han visitat la zona, precintada ara per la policia, i faran un informe

L'espai d'esnbarjos per a gossos, precintat.

L'espai d'esnbarjos per a gossos, precintat. / Aniol Resclosa

Tapi Carreras

Tapi Carreras

L'Ajuntament de Girona està investigant "possibles casos d’intoxicació per ingesta d’herba" de diversos gossos al parc de la Devesa. Segons una associació protectora d'animals hi hauria almenys dos animals a urgències per culpa d'un producte tòxic.

L'Ajuntament ha indicat que "per motius de salut i seguretat es demana que no es passegi amb gossos per la zona del Camp de Mart de la Devesa".

 S’hi inclou la zona on es poden deslligar els gossos i que està especialment pensada per al lleure dels animals. De fet, allà, aquest al migdia agents de la Policia Municipal han precintat la zona per evitar que algú hi entrés. També s’hi podia llegir, escrit en bolígraf «perill verí». No està clar però, on haurien ingerit el producte, ja que podrien haver estat fora d’aquesta zona. En concret, també s'apunta que podria haver estat a l’esplanada on s’hi instal·len carpes durant esdeveniments firals o el circ del Festival Elefant d’Or. L’Ajuntament indica que estan «pendents de tenir més informació per tal de decidir com es procedeix».

El mapa que ha difòs l'Ajuntament de la zona afectada.

El mapa que ha difòs l'Ajuntament de la zona afectada. / DdG

Analitzaran la sang

L’Ajuntament ha informat també que analitzarà la sang d’un dels gossos afectats i apunta que cap altre animal ha resultat afectat. Els agents rurals han anat a analitzar l’espai i en faran un informe.

Fa uns mesos, hi va haver una alarma semblant a les Deveses de Salt, tot i que en aquell cas va acabar amb una falsa alarma. Aleshores, van aparèixer diversos cartells advertint que algú havia llançat verí i que s’anés en compte amb els gossos. L’Ajuntament va investigar la zona i va detectar unes pedres pintades de colors que no suposaven cap risc. Tampoc va tenir coneixement de cap gos que hagués hagut d’anar al veterinari per cap ingesta tòxica en aquella zona.