La Bisbal farà demostracions de torn de ceràmica a diferents pobles de l'Empordà

Els tallers es faran a l'Escala, Palamós, Pals, Begur i Peratallada per captar visitants

La Bisbal mostrarà a través de tallers com s'elaboren les peces de ceràmica.

La Bisbal mostrarà a través de tallers com s'elaboren les peces de ceràmica. / Ajuntament de la Bisbal

Redacció

Redacció

L'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà organitza demostracions de torn de ceràmica a diverses destinacions d'arreu de l'Empordà per promocionar la ciutat entre els visitants que es troben a poblacions properes.

L'activitat es portarà a terme a l'Escala, Palamós, Pals, Begur i Peratallada i a la Bisbal. Cada tarda el taller mòbil s'instal·la en un espai públic d'una de les poblacions perquè els residents i visitants puguin observar en directe com es transforma el fang en una peça de terrissa. Els participants poden crear un bol amb l'ajuda dels ceramistes dinamitzadors.

A la Bisbal el taller es farà els divendres al matí en el marc del mercat setmanal, i els dissabtes, també al matí, al carrer de l'Aigüeta.

El regidor de Turisme, Xavier Dilmé, ha explicat que "és una iniciativa que destaca la rica tradició artesana de la Bisbal i promou la ciutat com a destinació turística de referència". Els visitants poden tenir "una experiència única i interactiva que connecta directament amb la nostra història i cultura", remarca Dilmé.

Els tallers de ceràmica mostraran com es creen els objectes.

Els tallers de ceràmica mostraran com es creen els objectes. / Ajuntament de la Bisbal

"Ceràmica de la Bisbal"

Les persones ceramistes dinamitzadores disposen d'informació turística de la Bisbal i de la marca "Ceràmica de la Bisbal" per donar al públic interessat. La marca és un distintiu d'origen i un indicador de procedència geogràfica que serveix per individualitzar, personalitzar i reconèixer els productes ceràmics del municipi i que està destinada a promocionar la seva comercialització i venda.

L'acció està subvencionada pel Servei d'Ocupació de Catalunya i pel Ministeri de Treball i Economia Social. No només s'impulsa el turisme i economia local, sinó que es contribueix a la inserció laboral i al desenvolupament professional de moltes persones, assenyalen des de l'Ajuntament.