El bisbat ha celebrat 307 confirmacions aquest any

Solius va acollir diumenge la trobada d’ingrés al catecumenat per part d’una dotzena de joves i adults d’arreu de la diòcesi

Un moment de l’ingrés al catecumenat, diumenge passat. | BISBAT DE GIRONA

Un moment de l’ingrés al catecumenat, diumenge passat. | BISBAT DE GIRONA / ddg. girona

ddg. girona

Un total de 307 joves i adults de la diòcesi de Girona han rebut durant aquest any la confirmació de mans del bisbe, Francesc Pardo; una xifra molt similar a la de l’any passat, quan van ser 301. Segons informa el Bisbat, les celebracions s’han dut a terme en 23 poblacions del bisbat, «després d’un camí de preparació i formació gràcies a la col·laboració dels catequistes».

En les seves homilies, el bisbe ha encoratjat els joves i adults confirmats «a viure la fe amb plenitud»,i els ha enviat en missió, tot recordant les paraules de Jesús recollides per sant Marc: «Aneu per tot el món i anuncieu la bona nova de l’evangeli a tota la humanitat».

Ingrés al catecumenat a Solius

D’altra banda, el monestir de Solius va acollir diumenge passat a la tarda la trobada d’ingrés al catecumenat per part d’una dotzena de joves i adults de la diòcesi. Provenen de les parròquies de Blanes, Calella, Girona, La Bisbal d’Empordà, Olot i Roses, i en els darrers mesos han començat a preparar-se per a rebre els sagraments de la iniciació cristiana.

A més, es va comptar també amb la participació dels padrins i els mossens que els acompanyen en el seu camí cap al baptisme, així com la comunitat cistercenca.

Segons expliquen des del Bisbat, el programa va incloure un recés dirigit per mossèn Joan Amich, delegat episcopal de catecumenat, amb la meditació La crida de Jesús a seguir-lo i la nostra resposta.

Posteriorment, també es va oferir una reflexió sobre el sentit i els signes del pas que feien aquell dia. El bisbe va presidir, a continuació, la celebració de l’ingrés al catecumenat, que es va convertir en el moment central de la trobada.