Uns 450 alumnes participen en les activitats del projecte «Fent Empresa des de l’Escola» de la FOEG

Amb xerrades i visites la patronal té com a objectiu vincular el món educatiu amb el món empresarial

Estudiants durant una visita.

Estudiants durant una visita. / FOEG

Redacció

Al voltant de 450 alumnes han participat en les per activitats que la Federació d’Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG) ofereix als centres educatius de 6è de primària, d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius en el marc del projecte «Fent Empresa des de l’Escola».

Aquest projecte, que té com a objectiu vincular el món educatiu amb el món empresarial, ha arribat enguany a la seva vuitena edició. «Fa anys vam detectar una necessitat d’apropament entre els estudis tècnics i les empreses gironines de diferents sectors. La FOEG és la patronal amb la xarxa d’empreses més gran a nivell gironí i per tant ens és relativament fàcil connectar les necessitats dels estudiants amb empreses qualificades que els poden donar resposta», explica el president de la FOEG, Ernest Plana.

A través de xerrades i visites s’intenta promocionar i informar de l’FP per reduir el buit entre atur juvenil i el problema generalitzat de les empreses: la manca de personal qualificat. Des de la patronal expliquen que «algunes coses ja han millorat» malgrat que,segons els qüestionaris que responen els alumnes, el problema de manca d’interès pels oficis tradicionals continua existint. Tot i que els alumnes manifesten conèixer els oficis com paleta, mecànic o fuster només un 4,9% expressa algun interès en el primer, un 16,4% en la mecànica, però un molt preocupant 0% mostra interès en l’ofici de fuster.