La farmacèutica Esteve ampliarà la seva planta de producció a Celrà

La companyia preveu una «inversió rellevant» a les seves instal·lacions que serveixin per augmentar fins a un 15% la capacitat de producció total de la firma

Planta de la farmacèutica Esteve a Celrà.

Planta de la farmacèutica Esteve a Celrà. / DdG

Agències

La farmacèutica Esteve ha anunciat que ampliarà la seva planta de producció a Celrà dedicada a l’elaboració de principis actius. És un dels principals projectes de la companyia, que preveu fer una «inversió rellevant», segons ha exposat aquest dijous la CFO de la farmacèutica catalana Esteve, Roser Gomila.

Actualment, les instal·lacions de la firma a Celrà donen feina a 366 persones. Amb aquesta ampliació, Esteve espera poder augmentar la seva capacitat productiva total entre un 10 i un 15%.

La planta de Celrà és ja la més important de les tres que la farmacèutica té a Catalunya (les altres dues són a Banyeres del Penedès (Baix Penedès) i Lliçà de Vall (Vallès Oriental). La firma compta amb dues més a la Xina i Mèxic. A les instal·lacions de la firma a les comarques gironines, Esteve fabrica principis actius per al mateix grup i per a tercers.

Aquesta no serà la primera ampliació que fa la companyia a la seva planta del polígon industrial de Celrà. L’any 2004 va inaugurar una planta de Cristal·lització i la Unitat de Tractament de Formes Sòlides, que van suposar una inversió global de 23 milions d’euros i van generar una trentena de llocs de treball.

Posteriorment, l’any 2012, la farmacèutica va tornar a ampliar la planta i va invertir més de 6 milions en una nova instal·lació destinada a reduir l’impacte ambiental dels gasos que desprenen els diferents processos de producció de compostos químics. Un moviment amb el qual Esteve volia augmentar la xifra de negoci gràcies a la fabricació de principis actius per a tercers.

61 milions

La farmacèutica Esteve va tancar 2023 amb un benefici net de 61 milions d’euros, un 6 % més que l’any anterior, després d’elevar un 10 % els seus ingressos fins als 710 milions d’euros. El conseller delegat d’Esteve, Staffan Schüber, ha destacat aquets dijous en la presentació d’aquests resultats que la bona evolució del negoci permet a la companyia seguir invertint en el seu camí per augmentar la seva internacionalització i créixer en les àrees de medicina especialitzada. «Ha estat un any molt bo. Seguim invertint en R+D i caldrà seguir així. El nostre objectiu és superar aquest any els nostres ingressos», ha dit. El 2023, Esteve va invertir 38 milions d’euros, en línia amb l’any anterior, tant en innovació de producte com en processos industrials.

Per regions, Espanya va aportar el 25% del total dels ingressos d’Esteve, un 2% més, mentre que la resta de la Unió Europea va representar el 49%, amb un augment del 18%. El 26% restant va venir de la resta del món, un 9% més. La companyia explica que el creixement del 2023 es deu a «l’augment significatiu» de l’activitat de fabricació de principis actius farmacèutics per a tercers (que suposa un 60% del total), mentre que la firma va continuar ampliant la seva carpeta en àrees de medicina especialitzada. «El nostre full de ruta passa per reforçar encara més el nostre creixement a Europa, augmentant la nostra presència i ampliant la nostra cartera de productes», ha detallat Schüber.