Olot Meats enllesteix les primeres intervencions forestals a la Garrotxa

Els pròxims rodals, també a boscos de la Vall de Bianya, s'intervindran abans de final d'any

Primeres intervencions forestals d'Olot Meats a la Garrotxa

Primeres intervencions forestals d'Olot Meats a la Garrotxa / DdG

Redacció

Redacció

L'empresa càrnia Olot Meats ha enllestit les primeres intervencions forestals a la Garrotxa. De les 29,7 hectàrees seleccionades per fer-hi gestió per millorar i conservar diverses masses forestals de la Vall de Bianya, fins al moment ja se n'han intervingut una mica més de la meitat.

Des de la firma gironina expliquen que l'acció "contribueix als reptes globals de la crisi ambiental". Asseguren que és pionera dins del sector dels escorxadors carnis a l'Estat espanyol. Els treballs, dirigits pel Consorci Forestal de Catalunya i la Cooperativa Forestal, s'emmarquen en el Projecte forestal de mitigació i adaptació al canvi climàtic (PROMACC Sant Miquel del Mont–La Vall de Bianya).

Aquests boscos es troben en 4 finques privades i 5 rodals, dels quals ja s'han acabat els treballs a la finca L'Espunya (fageda i alzinar muntanyenc) i a la finca La Torre de Santa Margarida (roureda amb altres planifolis). A partir de la tardor, s'intervindran la finca La Torre de Sant Pere i Can Xec (roureda) i la finca Els Pujals (roureda).

La gerent d'Olot Meats, Pilar Puig, assegura que "l'empresa s'ha imposat un ferm compromís en la lluita contra el canvi climàtic i l'aprofitament de l'aigua, gràcies a la neteja de la biomassa (aigua blava), atenent que l'elevada coberta vegetal dels àmbits forestals és un dels motius de la menor arribada d'aigua als rius, als embassaments i als aqüífers".

Per la seva banda, el secretari general del Consorci Forestal de Catalunya, Joan Rovira, va concretar que els objectius específics d'aquest PROMACC són optimitzar la taxa fixadora de carboni i maximitzar el temps d'emmagatzematge d'aquest CO2. També millorar la vitalitat de les masses per augmentar la seva capacitat de mitigació i d'adaptació al canvi climàtic, garantint la conservació i millora de la biodiversitat. L'acció forestal també permet recuperar la seva capacitat productiva, adaptant-lo al nou context climàtic.