Girona necessita més de 300 perfils digitals

Amb un total de 324 ofertes de treball, la demanda de professionals del sector a les comarques gironines és la segona més alta de tot Catalunya

Un programador treballant.

Un programador treballant. / DdG

Redacció

Redacció

La imparable digitalització s’està reflectint amb major incidència en les ofertes de treball. Les comarques gironines estan demandant fins a 324 professionals amb perfils digitals, i la província se situa, després de Barcelona, al capdavant a Catalunya en aquest mercat laboral, segons la Fundación Telefónica i el seu Mapa d’Ocupació, que analitza les borses d’ocupació dels últims tres mesos amb tecnologia basada en el big data i la intel·ligència artificial.

L’aplicació de la Fundación Telefónica, que es basa en la informació dels portals InfoJobs, Tecnoempleo i Ticjob, revela que els perfils digitals més demandats a Girona són professional tècnic TIC, administrador/a de sistemes i desenvolupador/a de software. Pel que fa a les habilitats més sol·licitades per a desenvolupar aquests treballs, han estat Vmware, Git i Java.

Amb una oferta de 8.787 llocs de treball relacionats amb la digitalització, Catalunya és la segona comunitat de tot l’Estat, per darrere de Madrid i per davant de Comunitat Valenciana, Andalusia i País Basc a requerir perfils digitals. Barcelona és la que presenta una major demanda (7.911 perfils), seguida de Girona (324), Tarragona (293) i Lleida (259), segons les dades de la Fundación Telefónica.

A tot Espanya, hi ha una demanda de 55.411 professionals digitals. Segons explica la Fundación Telefónica, tendències com la intel·ligència artificial, la ciberseguretat o el big data propicien el creixement, el desenvolupament i la innovació que facilita l’evolució de la societat i dels sectors productius. «Aquesta explosió tecnològica també ha posat de manifest la manca de professionals especialitzats en aquests àmbits», afirmen. n