El Barça es veu superat per un Arsenal amb més rodatge

Els blaugrana cauen 5-3 davant els londinencs amb un debut discret de Gündogan i Oriol Romeu

De Jong protegeix la pilota davant Gabriel Jesus

De Jong protegeix la pilota davant Gabriel Jesus / ETIENNE LAURENT

EFE

El Barça ha arrencat aquest dimecres a Los Angeles la seva pretemporada amb una derrota per 5-3 davant un Arsenal superior als blaugrana i que ha demostrat estar més molt més rodat a hores d'ara que el conjunt de Xavi Hernández.

Estrenant el seu segon equipament amb samarreta blanca i pantalons blaus, el Barça va poder per fi jugar el seu primer amistós d'aquesta gira pels EUA després d'haver cancel·lat el partit del passat dissabte davant la Juventus per una gastroenteritis que va afectar gran part de la seva plantilla. Gündogan i Oriol Romeu han debutat amb el Barça però han tingut una actuació discreta partint a l'onze inicial mentre que l'altre fitxatge dels blaugrana, Íñigo Martínez, continua sense estar disponible per molèsties físiques.

Davant d'un Barcelona encara amb molts errors típics de pretemporada i mancat de ritme, l'Arsenal, amb tres amistosos ja a la seva esquena, s'ha mostrat com un equip molt més fet, ha presumit de gol i va comptar amb un doblet de Trossard. Aquest partit vibrant i replet de gols ha començat 30 minuts més tard del que es preveia ja que l'autobús de l'Arsenal s'ha retardat en la seva arribada a l'estadi.

El conjunt culer tindrà per davant dues trobades més als EUA per a continuar progressant: el dissabte 29 de juliol davant del Reial Madrid a Dallas i el dimarts 1 d'agost davant el Milan a Las Vegas.

Gols sense parar

En un SoFi Stadium espectacular i ple però amb una gespa artificial en un estat molt millorable, el Barça ha colpejat primer aprofitant una carrera per l'esquerra de Abde, qui ha servit un centre que no ha pogut rematar Raphinha però que en segona instància ha caçat Lewandowski per a avançar en el minut 7 als blaugrana. Només cinc minuts els ha durat l'alegria, ja que Christensen ha comès un error garrafal en defensa que ha deixat sol davant Ter Stegen a Saka, qui no ha perdonat l'empat.

L'Arsenal ha estat millor a la primera part, amb molta frescor i desimboltura en l'ofensiva davant un Barcelona dubitatiu i amb problemes en la sortida, i podia haver aconseguit el segon amb una gran jugada personal per l'esquerra d'un Gabriel Jesus al qual només li ha faltat enviar-la a la xarxa. El conjunt de Mikel Arteta seguia bolcat a l'atac (ha arribat a fer 11 xuts en la primera meitat) i, després d'una fantàstica acció col·lectiva, ha provocat un penal per mà d'Araújo. No obstant això, Saka no ha encertat des dels onze metres amb un tir mossegat i el partit ha seguit empatat.

La sort se li ha tornat a aparèixer a un Barça poc convincent quan Raphinha ha sumat el segon dels blaugrana gràcies a una falta que ha rebotat convenientment en Odegaard per a despistar per complet a Ramsdale. El Barcelona no marcava de falta des de 2021 i aquell gol el va segellar Leo Messi.

Una altra vegada remant a contracorrent, l'Arsenal ha confiat de nou en un Saka que atacava una vegada i una altra la banda d'un Marcos Alonso vulnerable. Així, Saka li ha robat la cartera al lateral esquerre i el seu centre l'ha acabat culminant Havertz per a posar el 2-2.

Els 'gunners' van poder marxar al vestuari amb avantatge, però un sec tret de Trossard i un cop de cap de Gabriel Jesus es van topar amb Ter Stegen. A més, el Barça ha tingut sort de no quedar-se amb deu ja que un Araújo molt passat de revolucions s'ha jugat l'expulsió amb diverses entrades fora de lloc.

Xavi ha canviat a tot el seu onze a la mitja part, però l'Arsenal ha seguit al comandament del duel. Gabriel Jesus, molt actiu durant tota la nit, ha estat a punt de marcar per als anglesos, però també Dembelé ha fregat un golàs amb un tret que no ha passat gaire lluny de l'esquadra. No obstant això, ha sigut Trossard el que ha anotat per a l'Arsenal amb un fantàstic gol després d'encarar a Koundé i creuar de meravella la pilota al segon pal.

El Barcelona no ha abaixat els braços i ha tingut dues pilotes al pal per mitjà de Dembelé i Balde, els seus dos millors jugadors en la segona part, però Trossard ha tornat a lluir punteria rematant de manera perfecta una pilota dins de l'àrea per a aconseguir el quart de l'Arsenal.

En el 88, Ferrán Torres ha marcat el tercer del Barça però només dos minuts després Vieira va marcar el cinquè per a l'Arsenal amb un impressionant xut amb l'esquerra a l'esquadra, el millor punt d'una vetllada plena de gols.

[object Object]

Arsenal: Ramsdale; White, Saliba (Kiwior, m. 70), Magalhaes (Holding, m. 84), Timber (Tierney, m. 70); Partey (Jorginho, m. 70), Odegaard (Vieira, m. 62), Havertz (Smith Rowe, m. 46); Saka (Cozier-Duberry, m. 84), Trossard (Martinelli, m. 79) y Gabriel Jesus (Nketiah, m. 79).

Entrenador: Mikel Arteta

Barcelona: Ter Stegen (Iñaki Peña, m. 46); Dest (Sergi Roberto, m. 46), Araújo (Koundé, m. 46), Christensen (Éric García, m. 46), Alonso (Balde, m. 46); Romeu (De Jong, m. 46), Pedri (Kessié, m. 46), Gündogan (Ansu Fati, m. 46); Raphinha (Dembelé, m. 46), Lewandowski (Ferrán Torres, m. 46), Abde (Fermín López, m. 46).

Entrenador: Xavi Hernández

Gols: 0-1, m. 7: Lewandowski; 1-1, m. 13: Saka; 1-2, m. 34: Raphinha; 2-2, m. 43: Havertz; 3-2, m. 55: Trossard; 4-2, m. 78: Trossard; 4-3, m 88: Ferran Torres; 5-3, m. 90: Vieira.

Àrbitre: Alex Chilowicz. Ha amonestat a Trossard, Havertz y White a l'Arsenal i a Araújo al Barça.

Incidències: Partit amistós entre l'Arsenal i el Barça jugat en el SoFi Stadium de Los Ángeles corresponent al Soccer Champions Tour 2023 i disputat davant 70.223 persones.