Èric Vila tanca la seva etapa al Bàsquet Girona i el seu nou destí és el Breogán

El club no comptava amb l'aler, l'únic gironí que quedava en la plantilla, per la temporada 2024-25

Èric Vila, en una acció d'un partit d'aquesta temporada.

Èric Vila, en una acció d'un partit d'aquesta temporada. / David Borrat/EFE

Guillem Camps

Èric Vila, el producte local que encara resistia al parquet de Fontajau respecte a l’històric ascens de fa dues temporades, marxa del bàsquet Girona després que el club hagi pagat la clàusula d’indemnització. Era ja un secret a veus i només faltava que l’entitat gironina ho fes oficial. De fet, dissabte es va saber que el jugador bescanoní estaria a prop de fitxar pel Breogán, de manera que els fets es podien precipitar en qualsevol moment. I ha sigut aquest diumenge. Al matí, el Bàsquet Girona ha fet un breu comunicat de comiat i a la tarda s’ha confirmat que el seu nou destí era el Breogán.

No és cap novetat que Vila era un dels jugadors més estimats per l’afició gironina. Per ser un producte de quilòmetre zero, evidentment, però també pel seu caràcter afable i proper. Va arribar a Girona cedit pel Barça i va ser un jugador important per assolir la preuada recompensa, amb més de vuit punts i de quatre rebots per partit. En les dues temporades a l’ACB ha demostrat ser un jugador útil de rotació tot i que li faltat certa regularitat. S’ha evidenciat que no és un jugador especialment anotador però sí que se li ha de reconèixer maduresa i una notable comprensió del joc. Precisament, el seu millor partit amb l’elàstica gironina va ser al Palau Blaugrana el passat mes de novembre davant el Barça, el club que el va formar, amb 17 punts que van evitar un desastre major del conjunt aleshores entrenat per Salva Camps. Aquesta temporada ha completat altres partits a un bon nivell, anotant 13 punts davant el Baskonia i 10 contra Granada i Madrid en dues jornades consecutives. Però en el tram final de curs les seves prestacions han minvat considerablement, i aquest possiblement ha sigut un dels detonants de la seva marxa. Al final, ha acabat signant uns números molt semblants les dues temporades: 4,7 punts i 3 rebots la primera i 4,9 punts i 2,6 rebots la segona.

En un breu comunicat, el club expressa el seu agraïment a un jugador que «ha deixat una petjada històrica». De fet, l’entitat destaca que «sempre serà recordat com un dels jugadors que va ajudar en l’ascens a l’ACB. El club li vol donar les gràcies per la seva dedicació especial dins i fora de la pista, i li desitja molta sort en el seu futur professional. Fontajau és i serà sempre casa teva», acaba apuntant el comunicat.

L’assignatura pendent, en el 5

Amb l’arribada de Vila a Lugo i de Juan Fernández a Fontajau, es confirma l’intercanvi de cromos entre gironins i gallecs en la posició de quatre. Si es confirma la continuïtat d’Yves Pons, amb contracte, el club ja tindria tancada una parella d’alers pívots de certes garanties i ara San Emeterio haurà de centrar tots els esforços en portar dos pívots que millorin l’aportació de Goloman i Djordjevic, que no van acabar de rendir al nivell esperat.