Segon gerro d’aigua freda pel Figueres en quinze dies

El club es queda sense bitllet per a la Copa del Rei després que la Federació l’hagi atorgat al Vic, tercer classificat de la lliga regular

L'afició consola els jugadors del Figueres després de l'ascens frustrat contra l'Atlètic Lleida

L'afició consola els jugadors del Figueres després de l'ascens frustrat contra l'Atlètic Lleida / Jordi Callol/Empordà

Marc Brugués

Marc Brugués

Quinze dies després de rebre un cop de porta als morros a la gespa de Vilatenim amb l’intent frustrat de remuntada contra l’Atlètic Lleida i de quedar-se a tocar de l’ascens a Tercera, el Figueres ha rebut aquesta setmana un segon gerro d’aigua freda. El club ha conegut que, malgrat ser l’equip català que més lluny ha arribat a la fase d’ascens, el bitllet per a la Copa del Rei ha estat adjudicat al Vic, tercer classificat de la fase regular de la Lliga Elit. Una decisió que ha suposat un bon disgust per a la Unió que es fregava les mans amb la possibilitat de rebre un equip de Primera a l’estadi.

«Sí que abans s’hauria hagut de superar una eliminatòria prèvia però no cal dir què hauria suposat econòmicament enfrontar-nos a un rival d’entitat a casa. Parlem de milers d’euros...», assegura el president Dani Sala. El club ha sabut aquesta setmana que l’escollit és el Vic i la decisió ha suposat una «decepció» per a tothom. I és que saber -o pensar-se- que el perdedor de la final per pujar entre el Figueres i l’Atlètic Lleida jugaria la Copa era un bon consol. Tanmateix, ni abans de jugar-se ningú tenia cent per cent clar per qui seria el bitllet. Ni a les bases de la nova categoria creada aquesta temporada no estava clar qui havia d’anar a la Copa del Rei: si l’equip més ben classificat que no pugés (Vic) o bé el que arribés més lluny al play-off (Figueres). «El problema ha estat aquest, que no sabia oficialment per qui seria. Amb tots els respectes pel Vic, nosaltres hem jugat dues eliminatòries i hem arribat a la final i, per sentit comú, som els que ha arribat més lluny sense pujar. Entenem que els tercers hauríem de ser nosaltres», diu Sala. 

Dani Sala, al mig, a la llotja de Vilatenim en la final del play-off d'ascens

Dani Sala, al mig, a la llotja de Vilatenim en la final del play-off d'ascens / Jordi Callol/Empordà

La qüestió és que la decisió sembla que arriba de la Federació Espanyola i que el Figueres, extraoficialment sí, però encara no en té constància oficial quinze dies després que s’hagi acabat la temporada. El club alt-empordanès havia engrescat l’afició durant tot el curs i sobretot el play-off i confiava aprofitar la Copa per continuar eixamplant la massa social. En el record, la Copa del 2001 on el Figueres, llavors a Segona B, va eliminar Barça i Osasuna, entre altres, i va arribar a semifinals.

D’altra banda, el club ha renovat Marc Reñé i mentre que el defensa argentí, Uriel Brugnoni, del Sant Jaume de Llierca, filial de l'Olot, és el primer fitxatge per a Hèctor Simon.