Donen el fons de Ferran Galí Casademont al Col·legi d’Arquitectes

Els fills de l’arquitecte van cedir la documentació i es podrà consultar després de ser revisada i catalogada

Plànol d’habitatges al Port de la Selva   | FONS GALÍ. AH COAC GIRONA

Plànol d’habitatges al Port de la Selva | FONS GALÍ. AH COAC GIRONA / DdG. Girona

DdG

Els fills de l’arquitecte Ferran Galí Casademont, Ferran i Carles Galí Kelonen, van formalitzar la donació del fons professional de l’arquitecte el passat 11 de juliol a l’arxiu històric del COAC (col·legi d’arquitectes de Catalunya) Girona. Aquest, està compost per expedients que daten de la segona meitat del segle XX. La documentació engloba redaccions de projectes d’edificació, de planejament i d’urbanització. Es podrà consultar, una vegada revisada i catalogada. Això suposarà un millor coneixement de l’arquitectura contemporània del nostre país.

Algun exemple del que es pot trobar entre aquests documents de l’Arxiu és el projecte d’habitatges de Santa Rosalia 112-122 de Barcelona, dut a terme conjuntament per Galí i Lluís Cantallops Valeri. També incorpora el projecte d’habitatges unifamiliars i urbanitzacions del municipi de Port de la Selva, alguns dels quals es poden veure fins a l’11 de setembre a l’exposició Fons d’Arxiu: Projectes Dibuixats: Ignasi Bosh - Joan Maria de Ribot - Jeroni Moner - Ferran Galí - Manuel Martín Madrid de la seu de la Delegació de l’Alt Empordà del COAC.

L’arquitecte

Ferran Galí Casademont va obtenir el títol d’arquitecte a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona l’any 1958, i el de doctor en el 1964. Va compaginar els estudis amb pràctiques a despatxos com el de l’arquitecte Miquel Ponsetí i Vives.

Al llarg de la seva vida va col·laborar amb arquitectes importants com Lluís Jara, Antoni Miró o Jaume Seguí. També va participar en projectes de rellevància com el de l’ordenació de l’Illa Diagonal - Carles II - Pius XIII de Barcelona.