Salt obre el procés per optar a una plaça dels pisos destinats a estudiants

Els beneficiaris pagaran 280 euros per l'habitació amb despeses incloses i l'adjudicació es farà a finals de mes

Un dels pisos per a estudiants de l'Ajuntament de Salt.

Un dels pisos per a estudiants de l'Ajuntament de Salt. / ACN

ACN

ACN

L'Ajuntament de Salt (Gironès) ha obert el procés per optar a una plaça dels pisos per a estudiants que el consistori posa a disposició pel proper curs acadèmic 2024-2025. En total són 20 places disponibles i els interessats han de fer la inscripció a través de la pàgina web de l'Ajuntament. Els beneficiaris pagaran 220 euros per l'habitació i 60 més en concepte de subministraments, entre els quals s'inclou l'internet. En cas que la demanda superi el nombre de places disponibles, l'Ajuntament preveu uns criteris de punts per tal de determinar qui pot quedar-se amb una de les habitacions dels pisos, tots ells de titularitat municipal.

El primer criteri que es tindrà en compte és si els estudis són a Salt. En aquest cas, s'atorgaran tres punts a l'aspirant, mentre que si són a Girona, seran dos i si són a una altra localitat es donarà un punt. També es tindrà en compte la durada dels estudis. En cas que siguin més de dos anys es donarà tres punts, si són dos anys se'n donaran dos i per uns estudis inferiors a dos anys l'aspirant comptarà amb un punt.

Si cal fer sorteig i la posterior adjudicació de places està previst que es faci a final del mes de juliol o primera setmana d'agost i es comunicarà amb els que obtinguin plaça. Les bases del concurs també estableixen que fins a la formalització del contracte d’arrendament no es garantirà la plaça i en cas que no comparèixer s’entendrà que com a renúncia tàcita que permetrà passarà donar la plaça a la següent persona de la llista d’espera.

Des de l'Ajuntament assenyalen que aquestes convocatòries "són molt importants" perquè "permenten reforçar Salt com a vila universitària". En aquest sentit, destaquen els diferents centres com la Coma Cros o a tocar l'hospital Santa Caterina i que es reforçarà en els propers anys quan el futur Campus de Salut.