Compte: La DGT alerta sobre el canvi de normativa per a ciclistes i els cotxes que fan avançaments

Cal conèixer els canvis de normativa

Compte: La DGT alerta sobre el canvi de normativa per a ciclistes i els cotxes que fan avançaments

Compte: La DGT alerta sobre el canvi de normativa per a ciclistes i els cotxes que fan avançaments / Pixabay

La Direcció General de Trànsit ha compartit les novetats sobre la reforma del Reglament General de Circulació. Aquest nou Reial decret s'haurà d'aprovar al Consell de Ministres i entraria en vigor a principis de 2025. Ara, s'han pogut conèixer alguns dels canvis a la normativa, com la reducció de les taxes d'alcohol per a novells i professionals.

Tot i això, hi ha algun canvi en el reglament que ha passat desapercebut per als usuaris i està dirigit als ciclistes. En aquest context, el Reial decret de modificació del Reglament General de Circulació ha establert canvis a la norma d'avançament a ciclistes.

L'escrit dicta que tots els conductors no podran circular a més de 20 quilòmetres per hora menys del límit de velocitat establert a l'avançar ciclistes. Per tant, en una carretera amb límit de 80 quilòmetres per hora, si un vehicle vol avançar un ciclista, ho haurà de fer a menys de 60 quilòmetres per hora.

A més, es manté la superació lateral mínima d'1,5 metres als avançaments a ciclistes, amb un possible canvi afegit. Tot i que encara no s'ha confirmat, els vehicles sembla que hauran de canviar de carril en algunes situacions d'avançament.