Catalunya: Territori de gorgs i cascades

Girona, i Catalunya en general, són zones riques en aquestes meravelles naturals que resulten molt refrescants

Un grup de banyistes refrescant-se a la Muga, en una imatge d’arxiu.

Un grup de banyistes refrescant-se a la Muga, en una imatge d’arxiu. / DdG

AMIC

Catalunya és una regió rica en paisatges naturals impressionants, incloent-hi gorgs i cascades que ofereixen un espectacle fascinant. Des de les impressionants muntanyes del Pirineu fins als parcs naturals del prelitoral i el litoral, hi ha diverses opcions per descobrir aquestes meravelles naturals. A les comarques gironines, també hi ha molta afició als mesos d’estiu a banyar-se en gorgues i salts d’aigua. Fins i tot, en alguns punts l’aglomeració de gent ha obligat a prendre mesures i a regular l’accés de les persones. L’objectiu és preservar aquest important patrimoni natural perquè la gent en pugui seguir gaudint. Una proposta molt fresca pels mesos d’estiu. A continuació, presentem set dels gorgs i cascades més destacats de Catalunya perquè pugueu gaudir-les aquest estiu:

Gorgs de la Febró

Són una autèntica joia, els trobarem a la comarca del Baix Camp, a la província de Tarragona.

Gorgs de la Riera de Merlès

En el cor del Berguedà, a prop del poble de Puig-reig, es troben aquests gorgs de gran bellesa. L’aigua cau en petites cascades i forma basses tranquil·les rodejades de vegetació exuberant. És un lloc perfecte per gaudir d’un bany refrescant a l’estiu.

Gorgs del Torrent de la Cabana

Aquesta sèrie de gorgs es troben a Campdevànol, a la comarca del Ripollès.

Salt de Sallent

Aquesta cascada es troba a Rupit, comarca d'Osona. Amb una caiguda de 100 metres, és un dels salts d’aigua més grans de Catalunya. El camí per arribar-hi ofereix un recorregut espectacular per boscos i paisatges de muntanya. 

Salt de la Gravera

Localitzada al parc natural del Montseny, aquesta cascada es troba envoltada de boscos i senders naturals. És un lloc perfecte per fer una caminada i gaudir de la bellesa de la natura.

Gorg del Molí dels Murris

Aquesta cascada es troba al municipi de les Planes d’Hostoles, a la comarca de la Garrotxa. És un lloc ideal per fer una excursió i gaudir d’un bany refrescant a les seves piscines naturals.

Salt del Mir

Aquesta cascada osonenca, a Santa Maria de Besora, és coneguda per la seva bellesa i el seu entorn impressionant. És una destinació popular per als amants de la natura i els senderistes.

Altres espais

Dins del territori gironí també trobem espais aptes pel bany a la Muga, a l’Alt Empordà. Tot plegat, es pot fer una bona ruta a peu fins a arribar a molts d’espais naturals i llavors aprofitar per fer una banyada i refrescar-nos. Això, sí, cal sempre seguir les indicacions i recomanacions i no saltar-nos les prohibicions si hi ha limitacions d’accés. Al llarg de la comarca de la Garrotxa també hi ha alguns espais amagats de la vista on sempre de manera responsable es pot fer un bany o passar-hi unes hores. La majoria de rutes i punts d’interès estan perfectament senyalitzats i indicats.