Feliç dia a les persones amb síndrome de Down

Persones lluitadores, envoltades de grans persones

Segons dades oficials de la Generalitat de Catalunya, l'any 2021 hi havia comptabilitzades 6.492 persones amb una minusvalidesa física-intel·lectual. Aquestes dades van creixent, a l'hora que també es van trobant diverses eines i recursos per tal de facilitar a aquestes persones el seu dia a dia. La veritat és que hem de destacar que hi ha diversos graus dins el síndrome i que depèn molt de la família i dels recursos que tenen o es facilitin per tal de poder fer una bona integració social, intel·lectual i laboral.

Totes les persones afectades pel síndrome de Down tenen diverses característiques físiques molt similars. Alguna d'aquestes característiques pot fer que en algun moment no se sentin del tot còmodes i per això és molt important donar les gràcies a les famílies i a les associacions que treballen diàriament perquè aquestes persones se sentin bé i puguin complir amb els seus somnis.

Actualment, hi ha diverses associacions que faciliten la integració social i laboral d'aquestes persones, segons el seu grau de minusvalidesa. Hi ha persones amb el síndrome que són molt eficients intel·lectualment i d'altres que ho són molt, físicament. Per això, és molt important que sempre busquem un moment per veure totes les perfeccions que tenen els nostres companys, fills, germans o nets amb síndrome de Down. Feliç dia!