Junts abandona el govern de l'Ajuntament de Lloret de Mar per discrepàncies amb l'alcalde

La marxa dels quatre regidors juntaires deixa el socialista Adrià Lamelas i el seu equip en minoria

Els quatre regidors de Junts a l'Ajuntament de Lloret de Mar durant un reunió. D'esquerra a dreta, Nino Gómez,Carles Clos, Marina Nicolàs i Jordi Martínez

Els quatre regidors de Junts a l'Ajuntament de Lloret de Mar durant un reunió. D'esquerra a dreta, Nino Gómez,Carles Clos, Marina Nicolàs i Jordi Martínez / Junts

Redacció

Redacció

Els quatre regidors de Junts a Lloret de Mar han presentat aquest matí la renúncia a les responsabilitats de govern, deixant d'aquesta manera l'alcalde socialista Adrià Lamelas i el seu equip en minoria.

Els juntaires justifiquen la decisió per la falta de projecte polític pel futur del municipi, la incapacitat manifesta de l'alcalde per liderar un full de ruta a l'alçada de les necessitats dels lloretencs i lloretenques, la manca de diàleg i de transparència per consensuar els diferents projectes de ciutat han generat una pèrdua de confiança amb l'alcalde i els membres del seu govern que s'ha anat agreujant amb els mesos i provocant ara el seu trencament.

El portaveu del grup municipal, Jordi Martínez, ha explicat que fa temps que "la mala relació dins el govern era evident" i que "s'anaven prenent decisions no compartides, ni consensuades, ni comunicades amb els seus socis de Govern ni amb els diferents agents socials i econòmics del municipi".

Martínez insisteix que des de Junts s'ha treballat intensament per fer funcionar l'equip de govern i que "per responsabilitat" no volia deixar en minoria aquest govern. El pacte es trenca només un any després de l'inici de legislatura. Martínez considera que la situació ha empitjorat aquest darrer any i que no "pot continuar donant suport a les accions d'un alcalde amb una notable manca de lideratge, una evident falta de projecte i un nivell d'improvisació que Lloret no es pot permetre".

Fins ara Jordi Martínez ha estat el 1r tinent d'alcalde i ha ocupat l'àrea de Seguretat Ciutadana i l'àrea de Territori i Sostenibilitat. Marina Nicolàs ha ocupat la Tercera tinença d'alcaldia i les regidories de Platges, Patrimoni cultural, Promoció de la ciutat i Foment de l'ocupació. Nino Gómez ha estat el responsable de l'àrea d'Activitats, HUTS, Infraestructures de telecomunicacions, Gremis, Serveis d'aigua i clavegueram i Carles Clos ha estat regidor d'Esports, Gent gran i Noves tecnologies.

Amb la marxa dels quatre regidors de Junts, s'haurà de veure si l'alcalde Adrià Lamelas busca teixir noves aliances o manté un govern en minoria amb el regidor d'En Comú Podem, Frederic Guix, i els seus altres set companys del PSC. A l'oposició, hi ha ara mateix els quatre regidors de Junts, tres de Tots per Lloret, dos d'Esquerra Republicana, dos de Sumem i un de Vox.

L'oposició carrega contra l'alcalde

Les reaccions des dels grups de fora del govern no s'han fet esperar. El portaveu municipal d'Esquerra Republicana, Albert Ferrández, ha admès que era un escenari possible: "La sortida de Junts per Catalunya del govern municipal ens sorprèn, però no ens estranya. Durant aquest any hem estat testimoni d'un desgovern que ens ha paralitzat com a municipi. Les disputes internes i la manca de confiança entre els socis de govern han impedit que es prenguin decisions efectives i coherents per al bé de la ciutadania. Fa temps que estàvem convençuts que arribaria aquest moment". Ferrández ha titllat de "desgovern" aquest any de mandat, tot i que obre un període de reflexió per valorar tots els possibles escenaris: "No és el moment de fer aquestes declaracions. Ara, l'alcalde haurà de demostrar si el tema era que no funcionava aquesta coalició o que no tenia capacitat de governar. Una vegada s'hagi demostrat això, llavors sí que ens podem plantejar el que sigui necessari".

En la mateixa línia s'han mogut des de Tots per Lloret, que fins ara el grup amb més regidors a l'oposició. El portaveu del grup, Albert Robert, ha qualificat de "notícia bomba" la decisió de Junts, tot i que la situació dels darrers mesos "feia previsible" la decisió. Robert també s'ha volgut mostrar molt cautelós amb el panorama que queda al consistori: "Hem de valorar la nostra situació actual. Si hem estat un any fent una oposició constructiva pel bé del poble, però alhora destructiva per l'equip de govern perquè no ens agradava, doncs ara, de qualsevol manera, no farem res".