El perillós producte que utilitzes per rentar la roba sense saber-ne els perjudicis

Conté moltes substàncies químiques

El perillós producte que utilitzes per rentar la roba sense saber-ne els perjudicis

El perillós producte que utilitzes per rentar la roba sense saber-ne els perjudicis / Agències

El suavitzant de roba és un producte que s'utilitza per donar una sensació més suau a les peces i reduir l'estàtica a les teles. Si no s'utilitza suavitzant, la roba no es veu afectada de manera significativa en termes de neteja i forma, però sí que té altres conseqüències.

És possible que la roba no se senti tan suau al tacte i pugui generar més estàtica. A més, si les peces són de fibres naturals, com el cotó o la llana, el fet de no posar-los suavitzant pot fer que s'arruguin més i que siguin més difícils de planxar.

Avantatges de no utilitzar suavitzant a la roba

Si decideixes no fer servir suavitzant a l'hora de rentar les teves peces, has de saber que pots experimentar alguns beneficis com:

  1. Estalvi de diners: el suavitzant de teles és un producte que ja no hauries de comprar i, per tant, generaria un estalvi en adquirir els productes per fer la bugada.
  2. Reducció de residus: en no utilitzar suavitzant, reduïx la quantitat de productes químics que es descarreguen a l'aigua i també els envasos que rebutges.
  3. Beneficis ambientals: la reducció d'abocaments de productes químics a l'aigua és, indiscutiblement, beneficiosa per al medi ambient.
  4. Major durabilitat de la roba: l'ús prolongat de suavitzant de teles pot debilitar les fibres de la roba amb el temps. Si decidiu no utilitzar-lo, és possible que la roba duri més temps i conservi la seva forma i textura original. És, de fet, el que aconsellen algunes conegudes marques de texans: no utilitzar suavitzant en rentar els pantalons per evitar que aquests es deformin.

Si no vols renunciar a la suavitat a les teves peces de roba o a l'agradable aroma a roba neta que desprèn el suavitzant, hi ha una altra opció molt més econòmica i que darrerament triomfa molt: la utilització de vinagre en lloc de suavitzant.

Beneficis de fer servir vinagre en comptes de suavitzant

La substitució d'un producte per l'altre té beneficis indiscutibles per a l'economia domèstica i el medi ambient, però també ofereix altres avantatges com ara:

  1. Millora la suavitat de la roba: Tot i que el vinagre no té la mateixa aroma que els suavitzants de teles, pot ajudar a suavitzar la roba sense deixar residus químics. Si vols una aroma més agradable, pots afegir algunes gotes del teu oli essencial preferit.
  2. Elimina les males olors: El vinagre és un desodoritzant natural que pot ajudar a eliminar les males olors de la roba.
  3. No fa malbé la rentadora: Els suavitzants de teles poden acumular-se a la rentadora i causar danys a llarg termini. El vinagre, per altra banda, no causa danys a la rentadora.

En resum, encara que el suavitzant de teles pot ser útil per a algunes persones, també hi ha avantatges a no utilitzar-lo en termes d'estalvi, reducció de residus i beneficis ambientals. Pots optar per productes més econòmics i naturals com ara el vinagre. O directament no emprar suavitzant: fa dècades no existia aquest producte i la bugada es feia exactament igual.